Бившият на Шакира я съди за 100 млн. долара

Бившият приятел на Шакира, който в продължение на шест години бе неин мениджър, я съди за 100 милиона щатски долара, съобщава BBC, цитирани от inews.bg.

Антонио де ла Руа твърди, че той е "главният архитект" на бизнес план, превърнал изпълнителката в световна знаменитост. В заведения пред съда в Ню Йорк иска той твърди, че със сумата ще възстанови дела си от "минали и бъдещи печалби от партньорството".

Делото може да е отговор на заведения през октомври съдебен иск на Шакира срещу Де ла Руа за присвояване на пари. 

В подадените сега документи бившият приятел на колумбийската певица разкрива подробности за връзката им – от запознанството им през 2000 г., малко след като баща му Фернандо е избран за президент на Аржентина, , през моментите, в които често е бил с Шакира на първото ѝ световно турне.

Той обяснява как певицата била "шокирана", когато разбрала, че турнето ѝ е на загуба, уволнила мениджъра си и помолила Антонио де ла Руа да го замени. Разбрали се той да получава част от печалбите ѝ, но споразумението им било само устно.

Де ла Руа твърди, че впоследствие е уредил договор за 300 милиона долара между Шакира и Live Nation, както и контракт за парфюми. Той твърди, че лично я е убедил да запише песента Hips Don't Lie, която я изстреля на върха на класациите в над 25 държави.


И не само това - бившият ѝ приятел твърди, че лично той е успял да договори Шакира да запише песента на Световното първенство по футбол Waka Waka, която бе последвана от успешно световно турне.

Когато двамата се разделиха през 2010 г., Шакира обяви на сайта си, че "ние продължаваме да сме партньори в нашия бизнес и професионален живот".

Според Антонио година по-късно тя наредила на адвоката си "да приключи с Де ла Руа". По неговите думи той така и не е видял дела си от печалбите оттогава.


Свързани новини

Рестарт за колумбийката

16.11.2022

Шакира и Озуна с дует

20.10.2022

Ето го гаджето на Пике

15.08.2022

Обвинена е в данъчни измами

01.08.2022

Пике иска Шакира обратно, тя не иска

13.07.2022


flash