Тайлър Суифт и Джъстин Бийбър превзеха европейските MTV отличия за 2012

Американската кънтри поп звезда Тайлър Суифт успя да компенсира тръгването си с празни ръце от наградите на Музикалната кънтри асоциация преди две седмици, като в неделя, 11 ноември, от сцената на европейските музикални награди на MTV във Франкфурт се прибра с три статуетки. 

Певицата, отличена с пет номинации, прибра статуетки в категориите за най-добра изпълнителка, най-добро изпълнение на живо и най-добър външен вид. Канадската сензация Джъстин Бийбър, който не присъства лично, също си тръгна с три отличия - за най-добър изпълнител, най-добър поп изпълнител и най-добър на световната сцена. 

Един от гвоздеите на вечерта бе участието на денс сензацията Psy и неговият хит с рекордни постижения Gangnam Style, спечелил и наградата за най-добро видео. Преминавайки през залата по пътя си към сцената в бляскав син костюм, изпълнителят демонстрира части от известната си хореография. Той се превърна в първия южнокорейски музикант, пял на годишните награди, съобщава dnevnik.bg

"За първи път участвам, пея и съм номиниран като азиатски изпълнител и като корейски изпълнител, така че не знам какво да кажа", сподели той пред журналисти зад кулисите, цитиран от "Ройтерс". Той допълни, че следващият му албум ще съдържа повече песни на английски език. 

Gangnam Style е гледана над 670 млн. пъти в YouTube и получи рекорден брой от 4.9 млн. харесвания във "Фейсбук" откакто излезе в средата на юли. 

Водещата на церемонията Хайди Клум, която по-рано тази години подаде молба за развод със съпруга си изпълнителя Сийл (Seal), също се присъедини към Psy за изпълнението на танца на сцената. 

За сметка на Бийбър и Суифт, Риана, която беше номинирана в шест категории, не успя да си тръгне със статуетка за дома. Карли Рей Джепсън спечели две отличия за най-добра песен - Call Me Maybe, и най-добър изгряващ талант. 

Тази година MTV избраха за своя сценична тема цирка, пресъздаден в 100-годишното панаирно хале във Франкфурт. Рита Ора откри церемонията със своя хит сингъл R.I.P. появявайки се от огромна клетка за птици. Тайлър Суифт подходящо допълни тематиката на финала на шоуто, появявайки се от магьосническа кутия, подавайки своя цилиндър на клоун, каращ миниатюрно колело на сцената. 

Преди шоуто да започне на червения килим се появи и рапърът Ludacris, който представи новото си видео Rest of My Life. Известни личности като братята Джонас, които бяха едни от най-силно приветстваните на влизане, както и Ким Кардашиан споделиха, че очакват с нетърпение вечерите по повод Деня на благодарността. 

Макар наградите да са наречени европейски, мнозинството от номинираните традиционно са от Северна Америка, като 2012 г. не бе изключение от правилото. 

Освен Psy и Суифт на сцената излязоха още 14-кратната носителка на "Грами" Алиша Кийс, The Killers, както и събралите се неотдавна No Doubt. 

MTV даде на Уитни Хюстън посмъртно наградата за световна икона. Покойната изпълнителка е третата, която получава отличието след групите "Бон Джоуви" и "Куин" през 2010 и 2011 г. 

Последният път, когато европейските MTV награди се проведоха във Франкфурт, бе през 2001 г. Миналата година церемонията бе в Белфаст, като привлече 23 млн. зрители и 158 млн. гласувания от цял свят. 

Домакиня на вечерната церемония беше Хайди Клум, която успешно се превръща от няколко години в телевизионна водеща в Германия, след успешната си кариера на модел.

  Всички победители:

One DirectionBiggest Fans  One Direction

 

Taylor SwiftBest Female Taylor Swift

Carly Rae Jepsen ‘Call Me Maybe’Best Song Carly Rae Jepsen ‘Call Me Maybe’

 

Justin Bieber Best Male Justin Bieber

 

Nicki MinajBest Hip Hop Nicki Minaj

 

David GuettaBest Electronic David Guetta

 

Taylor SwiftBest Live Taylor Swift

 

Taylor SwiftBest Look Taylor Swift

 

One DirectionBest New One Direction

 

Carly Rae Jepsen Best Push Carly Rae Jepsen

 

Han Geng Worldwide Act Han Geng

 

Lana Del Rey Best Alternative Lana Del Rey

 

Justin Bieber Best World Stage Justin Bieber

 

PSY 'Gangnam Style' Best Video PSY 'Gangnam Style'

 

Linkin Park Best Rock Linkin Park

 

Justin Bieber Best Pop Justin Bieber

 


Свързани новини

Кой е големият победител?

07.11.2023

Отменят наградите на MTV

23.10.2023

Търси се журналист с ресор "Тейлър Суифт

14.09.2023

Наградите са тази вечер

12.09.2023

Отличават Шакира на MTV VMA

30.08.2023


flash