Селена Гомес: Искам да осиновя българско куче

22 ч, студио “Ню Бояна”, базовият лагер на високобюджетния холивудски екшън “Бягство”. Луксозната каравана на 19-годишната звезда на лентата Селена Гомес е строго охранявана от личния й бодигард, пристигнал заедно с нея от Лос Анджелис.

Програмата й е разчетена до минута - грим, прическа, репетиции с колегата й Итън Хоук , учене на нови реплики. Снимките стартират в 23 часа чак до 6 сутринта. Въпреки натоварения график младата актриса и певица намира време, за да даде интервю за вестник 24 часа

В личната каравана на Селенита, както я наричат близките й, присъства и майка й Манди, която следи всяка публична изява на известната си дъщеря. Момичето, което привлече тълпи от екзалтирани български фенове под прозорците на хотелската си стая в “Грандхотел София” изглежда точно като повечето си връстнички - дънки, тениска, суичър и ботушки тип “Йети”. Месец май е, но нощем в Бояна температурите падат до 6-7 градуса.

Въпреки крехката си възраст и вида на небрежна тийнейджърка г-ца Гомес има зад гърба си дългогодишна успешна актьорска и певческа кариера - 22 филма за малкия и големия екран, 3 студийни албума, 16 саундтрак заглавия, 22 награди и 17 номинации в различни категории. И това определено й личи - младата дама е изключително уверена и премерена в отговорите си.

- Селена, успя ли да се наспиш, след като стотици фенове скандираха името ти дни наред под прозорците на хотелската ти стая?


- О, те изобщо не ме притесняваха. По-скоро се тревожех за останалите гости на хотела. Истината е, че изобщо не бях подготвена за такъв интерес към мен от страна на българските ми почитатели. Даже малко се притесних, че нещо може да стане с тези деца, които тичаха между колите, за да стигнат до мен. Но е много трогателно и приятно да разбера, че и в България хората ме познават и следят моите телевизионни изяви.

- И музикални. Много от децата пееха песните ти пред хотела.

- (Усмихва се). Да, вярно. Това беше много мило.

- Много мило е, че слезе при тях и им раздаде автографи.


- Разбира се. Това е най-малкото, което мога да направя за българските си фенове. Проблемът е, че новината за автографите се разчу и заприиждаха още и още хора
 (смее се). Стана голяма лудница.

- Имам поръчение от една твоя малка почитателка да те попитам няма ли да направиш концерт в България? Вероятно хиляди други деца се питат същото.

- Така ли? О, с удоволствие, но в момента съм прекратила концертните обиколки и съм фокусирана повече върху кариерата ми в киното. Може би по-нататък. Сериозно ще си помисля.

- Екшънът “Бягство" е първият ти опит в киното за възрастни. Вълнуваш ли се?

- Всичко тече много гладко. До сега не ми се беше налагало да снимам почти изцяло в кола. Това е ново за мен. Итън (Хоук) много ми помага. Работата с него е истински купон. Вярвам, че ще излезе страхотен филм.
 

- Режисьорът Кортни Соломон не спести комплименти по твой адрес. Заяви, че си натурален талант и определено имаш потенциала от дете звезда да се превърнеш в истинско явление в голямото кино.

- Благодарна съм за тези думи и наистина се надявам да успея да оправдая големите очаквания към мен.

- В лентата “Монте Карло" играеш две героини едновременно - доброто момиче Грейс и разглезената богаташка Корделия. Има ли Селена Гомес две лица - едно за пред феновете и друго, когато остане насаме?

- О, не. Определено в мен не живеят две личности.
Аз съм това, което хората виждат. Всъщност съм доста обикновена. Обичам да бъда със семейството си, с приятелите. Нищо вълнуващо.

- В Twiter се появи твоя снимка на софийски ресторант. Въпреки че програмата ти е изключително натоварена, успяла ли си да видиш нещо от София?

- През нощта работя, а през деня спя и чета сценария. Не ми остава време за нищо друго. Надявам се, към края на снимките да успея да посетя някои от забележителностите на България.

До като пътувам към снимачния терен, разглеждам София. Особено от студиото гледката към планината е фантастична.

- По сценарий действието в “Бягство" се развива изцяло в България. Бащата на твоята героиня е изпратен на работа у нас. По-различна ли е страната ни оттова, което си прочела в сценария?

- Вярно е, че моята героиня Хлапето живее в България, но в сценария няма много подробни описания на страната ви. Аз, разбира се, преди да дойда тук, направих моето лично проучване в интернет. Все пак исках да съм подготвена.
 

- Имаш шест кучета и всички те са спасени от приюти. Както вероятно си забелязала, в София имаме голям проблем с бездомните кучета. Режисьорът Кортни Соломон вече осинови няколко. Не ти ли се иска и на теб да спасиш някоя животинка?

- Бездомните кучета определено натъжават мен и мама. Макар че тези, които видях досега, поне изглеждат здрави. (Поглежда към майка си). Ако тя няма нищо против, аз бих осиновила българско куче.

- Манди, още едно куче?

Манди: (Смее се.) Мъжът ми се грижи за шест. Предполагам, че още едно няма да е проблем.

Режисьорът на “Бягство” Кортни Соломон: Вашите каскадьори са куражлии с топки

Режисьорът на “Бягство" и изпълнителен директор на компанията After Dark Film Кортни Соломон е кинаджията с може би най-богатия опит в правенето на филми у нас сред колегите си отвъд океана. За 4 години като режисьор и продуцент Соломон е заснел на българска земя 6 ленти. Работил е с наши актьори като Валентин Ганев, Захари Бахаров, Башар Рахал и Христо Шопов. Като режисьор 41-годишният канадец е майстор на ужасите. Създал е два култови хоръра - “Подземия и дракони" с носителя на “Оскар" Джеръми Айрънс и An American Haunting с Доналд Съдърланд и друга оскарова актриса Сиси Спейсик.

- Кортни, какво е усещането да снимаш с 19-годишна звезда, докато фенове крещят до снимачната площадка “Искаме Селена”?

- Не съм предполагал, че Селена Гомес ще се окаже толкова популярна в България. А що се отнася до възрастта й, тя отдавна е надраснала тийнейджърските си години. Работи като телевизионна и киноактриса, пее и изобщо е на сцената от 9-годишна. Това по дефиниция я прави професионалист.

Идва винаги подготвена, умее да се нагажда към всякакви промени в сценария и в момента, в който застане пред камерата, влиза в кожата на героинята си. Тя е роден талант. На всичко отгоре е много приятна за общуване. Няма превземки, няма пози. Често ми се налага да го казвам за някой актьор само от куртоазия, но в случая със Селена е самата истина.

- Ще успее ли тя да премине изпитанието от дете звезда да се превърне в успяла зряла актриса?

- Категорично да. На това заложихме, когато я избрахме за ролята на Хлапето. Селена определено има потенциал и съм сигурен, че няма да остане в историята на киното като едно от многото деца звезди, които така и не порастват.

- Как се разбират на снимачната площадка Селена и два пъти по-възрастният от нея Итън Хоук?

- Между двамата се получи невероятна сценична химия и динамика - карат се, смеят се, ядосват се, шегуват се. В “Бягство” Итън е много повече от актьор.
Той непрекъснато участва в изглаждането на сценария. Дори се записа на специализиран курс по автомобилизъм в Охайо, където се срещна с истински автомобилни състезатели и видя отблизо техния живот, навици и поведение.
 

- От всички филми, които си правил в България кой се оказа най-голямото предизвикателство?

- Този. "Бягство" определено е най-сложният като техническо изпълнение и с най-рисковите каскади. В Щатите едва ли щяхме да сме в състояние да заснемем толкова опасни и зрелищни сцени. Но в България всичко е възможно благодарение на българските каскадьори, които имат, както ние евреите казваме хуцпа.

- Хуцпа?

- С други думи те са куражлии с топки. Тези момчета са готови да се хвърлят в
изпитания, които в САЩ едва ли ще се намери кой да ги изпълни.

И това определено се вижда на екрана. Изобщо обичам да работя с българи. Те са работливи, приспособими и се опитват да дадат най-доброто от себе си. За това ще продължаваме да снимаме в България отново и отново.


Свързани новини

Justin Bieber праща послание на Selena

02.09.2015

Селена излиза с Джош Хътчерсън?

17.01.2013

Джъстин и Селена отново заедно

07.01.2013

Пери утешава Селена Гомес

29.11.2012

Нов албум на Селена Гомес през март

15.11.2012


flash