Протестират срещу Лейди Гага и във Филипините

Концертите на Лейди Гага във Филипините няма да бъдат отменени, въпреки серията протести на християнски групи и призивите към противоречивата певица да не се изявява в тази страна, съобщиха организаторите.

Алън Флорендо, един от отговарящите за организацията на концертите на американската звезда, заяви, че те са готови да посрещнат хилядите фенове и да отблъснат протестиращите.

"Разполагаме с повече от 300 служители по сигурността, които ще действа в помощ на местната полиция.", каза той.

Азиатската част от турнето на Лейди Гага предизвика различни демонстрации на противниците й. В Индонезия юнският й концерт бе забранен от полицията, заради заплахи от ислямистите, които определиха певицата като "сатанична".
 

Около 500 демонстранти - християни се събраха със запалени свещи в ръка близо до залата с 20 хиляди места, в която трябва да се състои концертът. В другата ръка те държаха чадъри, за да скрият огъня от дъжда над Манила.

"Ние сме мирни хора, нашата цел не е чрез насилие или разрушения да предизвикаме внимание", заяви Орландо Кютаран от местна евангелистка църква.

"Искаме само да се разграничим от песните и богохулните клиповете на тази Лейди Гага. Ние не искаме младите да изпитват това въздействие", добави той. Лейди Гага, която пристигна късно в събота вечерта не е напуснала през целия неделен ден хотела си.

Поради големия интерес тя ще изнесе втори, допълнителен, концерт. Властите в Манила поискаха от Лейди Гага да избегне голота, богохулство и да не се държи "непристойно" по време на турнето във Филипините.


Свързани новини

Лейди Гага се завърна на сцената

13.05.2013

Албумът на Lady Gaga идва скоро

07.02.2013

Истината: Звездите без грим - Галерия

06.02.2013

Гага спала с асистентката си

04.02.2013

Лейди Гага ще пее интимно на Обама

20.01.2013


flash