Адел триумфира с 12 награди "Билборд"

Британската изпълнителка Адел се оказа големият победител и на тазгодишните музикални награди на "Билборд", провели се в гранд казиното на хотел MGM в Лас Вегас.

Певицата взе топ наградата за изпълнител и най-добър албум за своето второ дългосвирещо издание "21", тръгвайки си с 12 отличия от общо 18 номинации. Наградите не бяха й връчени по време на шоуто, провело се на живо, тъй като певицата не присъства да ги приеме лично.
 
Сред другите победители са изпълнителите Джъстин Бийбър, Кейти Пери, Тайлър Суифт и дуетът LMFAO, чийто сингъл Party Rock Anthem бе определен за песен на годината. Американската формация от двама души взе и пет други отличия.
Рапърите Wiz Khalifa, Lil Wayne и R&B певецът Крис Браун си тръгнаха с награди в категориите съответно за най-добър нов изпълнител, мъж изпълнител и R&B изпълнител на годината.
 
Бившият победител в риалити предаването American Idol Джордин Спаркс и Джон Леджънд пяха в памет на Уитни Хюстън. Крис Браун зарадва почитателите си с денс сингъла си Turn Up The Music заедно с BMX каскади, изпълнени на живо на сцената.
В бяла рокля Кейти Пери летя високо над сцената в красива люлка, пеейки най-новия си сингъл Wide Awake.
LMFAO изпълниха сбор от своите хитове, включваща Sexy And I Know It. Джъстин Бийбър също се изяви на живо с новата си песен Boyfriend, придружен от танцьори, облечени като клоуни и неонови гейши.
 
Сред другите изпълнители, които се представиха на сцената на награждаването, бяха още Кели Кларксън, The Wanted, Карли Рий Йепсен, Ъшър, Кери Ъндърууд, Linkin Park и Нели Фуртадо, която след няколкогодишно прекъсване издаде нов албум тази година. 
 
Тайлър Суифт бе обявена за жена на годината на "Билборд", като наградата й бе връчена от новоизгряващата телевизионна звезда Зоуи Дешанел и актьорът ветеран Крис Кристоферсън.
 
18-годишният Бийбър се сдоби с две отличия, едното от които за най-социален изпълнител, който благодари на своите 22 млн. последователи в "Туитър" и 43 млн. фенове във "Фейсбук" и заяви, че интернет е мястото, където е направил своя старт.
Кейти Пери бе удостоена с награда за изпълнител под светлините на прожекторите, заради факта, че е единствената жена изпълнител в историята, която има пет сингъла от един албум, нареждали на първо място в класациите на медията. Единственият предишен носител на титлата е Майкъл Джексън.
 
Стиви Уондър пък получи специалната награда за икона на "Билборд".
 
Dnevnik.bg

Свързани новини

Марая Кери оглави класация на Billboard

21.12.2023

Billboard отличи латино идолите

10.10.2023

Хари Стайлс пак се върна на върха

08.09.2022

Lizzo властва в класациите

03.08.2022

Виж кой обра наградите на Billboard

17.05.2022


flash