David Guetta за първи път у нас с него идва и Tiesto

Диджей № 1 в света  David Guetta и Tiesto ще делят една сцена на тазгодишното издание на най-големия фестивал за електронна музика у нас Solar Summer Festival (27-28юли)

David Guetta е безспорно най-голямата звезда от електронната сцена, която някога е идвала в България. Всяка негова изява по света събира хиляди фенове на електронната и поп музиката, което ще се случи и в Несебър. 
 
Предвид факта, че David Guetta няма друга изява на Балканите, освен българските му фенове у нас се очаква да пристигнат много туристи от съседните държави, което ще напълни хотелите в община Несебър преди традиционно силния август месец.
 
 Двукратният носител на Грами, последния от 2011 за ремикса на песента на Мадона Revolver, има продадени от дебюта си през 2001 г. до сега над 5 милиона копия от албумите си. Известен е с прозвището хитмейкър, заради успеха на всяко негово ново парче.
 
Сред най-известните му хитове, покорили всички световни класации са The World is Mine, Without You (ft. Usher), When Love Takes Over, Sexy Chick (ft. Akon) и много, много други.Освен него, на следващия ден 28-ми юли Solar Summer Festival ще доведе и не по-малко титулуваният му колега – Tiësto. Последните три години той беше сред специалните гости на фестивала, като всяка негова визита у нас е гарнирана с невероятно мултимедийно шоу, което традиционно събира 10 000 фена у нас.
 
На 3-ти август зад пулта на Solar Dance Arena ще застане транс иконата Armin van Buuren, на следващия ден най-обичания хаус диджей у нас – Mark Knight,  а финалът е запазен за техно магнатите Richie Hawtin и Dubfire.
 
Очаква се приходите само от един уикенд за община Несебър да са 6 млн лева.
 
Сцената на която ще свирят двете световни звезди ще бъдат насочени към индустриалната зона на Несебър, за да не се пречи на почиващите в курортса. Стадионът в Несебер ще бъде покрит със специална настилка от Белгия, която ще запази тревното покритие.
 
Организацията на Solar Summer Festival ще в партньорство с най-голямата спортна зала у нас " Арена Армеец" в която се проведоха тематични издания на фестивала на Коледа и на Великден.
 
Билетите за събитието ще бъдат пуснати в продажба на 11-и май в мрежите на eventim.bg и магазините на GLOBUL. Промоционалните двойни билети ще са на цена 55 лв., а единичните по 35 лв. След изчерпването им цената ще бъде 70 лв. за двойния и 45 за една вечер.
 
Седмица след концертите в Несебър, Solar ще има своя отделна сцена на Солар Данце Арена в рамките на Spirit of Burgas. Там на  трети август  ще пуска Armin van Buren, на следвашият ден Mark Knight, на финала ще пускат  Richie Hawtin i Dubfire.
 
Летните събития пеиключват с фестивала Park Life на 6-ти и 7-ми септември в София.

Свързани новини

DJ Tiësto се сгоди

06.12.2017

Най-излъчваните песни през 2012г.

01.02.2013

Давид Гета се ожени повторно

31.08.2012

Гета преиздава"Nothing But The Beat"

09.07.2012

Давид Гета работи по песен с Ъшър

26.04.2012


flash