Имаме си нова Мис България 2012 – Габриела Василева!

От днес имаме нова Мис България и това е Габриела Василева. Това стана ясно тази сутрин в студиото на "Добро утро, България" по TV7, съобщава inews.bg. Специални гости бяха Стойчо Керев, председател на журито в конкурса, Емил Кошлуков, един от организаторите, както и обявената за Мис България 2012 преди 5 дни Ина Манчева и нейната подгласничка Габриела Василева.

"Ще има промяна в класирането. За нас е важно този конкурс да е прозрачен. Бихме желали да няма и капчица съмнение. Тази година бяха преодолени защитите на сървъра за гласуване. Ние спряхме компютрите в 5 часа, но това време се оказа много малко за преброяване на гласовете. Оказа се, че IP-адресите, от които се гласуваше бяха от странни места – Бангладеш, Китай... това ни накара да касираме този вот."

Непосредствено след финала, IP-специалисти установили, че странно голям брой гласове идват от поредни или много близки номера – предимно от Пакистан. Всички те били насочени към Ина Манчева.

Манипулацията станала посредством софтуер, който дава достъп до нечий компютър от разстояние, без собственикът му да знае.

"В момента, в който колегите са открили тази хакерска атака, се свързаха с мен, за да обсъдим ситуацията. Гласът на публиката – 10-тия член на журито, е бил решаващ. Той носи 3 точки. Дадох следното положение: това е невалиден глас и при това положение го отстранихме, като останаха останалите 9 бюлетини. Според тях, на първо място е Габриела Василева, а на второ Ина Манчева. Не се знае какви са поводите на хакера, но той вместо доброжелател, се оказа зложелател", обяви извънредното решение на no! frame Стойчо Келев.

От екрана стана ясно още, че на Ина изобщо не й е леко. Очите на красавицата бяха пълни със сълзи, но въпреки това се държа на положение.

"Тази ситуация определено накърнява достойнството ми, защото преди 5 дни бях обявена за Мис България 2012. На 17 години съм и вече научих какво е измама. Чувствам се обидена, определено. Това трябваше да се провери доста по-рано. Сега аз съм жертва", коментира с пресипнал глас Ина.

Тя предаде короната на новата Мис в ефир, но отказа да сложи короната на подгласничката, която й бе дадена в замяна. "На официална церемония аз бях обявена за Мис България и сега не знам дали искам да приема тази корона, трябва да си помисля", добави екс миската и се разплака.

Габриела пък беше видимо доволна.

"Объркана съм и не знам как да реагирам. Но съм сигурна, че с Ина ще останем приятелки и ще си помагаме в каузите, в които участваме. Разбирам, че ѝ е много тежко. Сигурна съм, че ще се справя и ще се посветя напълно на каузата", заяви тя.

Новата Мис България учи икономика и бизнес в УНСС, обича фитнес, спортно катерене и танци. Неин роден град е Бяла Слатина.


Свързани новини



flash