Калин Врачански и Виктор Чучков на лилавия килим в Лос Анджелис

На 25 февруари, само ден преди бляскавата церемония по връчването на наградите Оскар, плажът на Санта Моника се превърна в арена на един различен по своя дух фестивал – неповторимите FILM INDEPENDENT SPIRIT AWARDS 2012.

По време на събитието бе връчена голямата награда на JAMESON в размер на 40,000 евро, които ще отидат изцяло за маркетинг и дистрибуция на победителите в тази категория, режисьорския дует Бенджамин Мъри и Алиса Намияс за филма Unfinished Spaces. Призът има за цел да допринесе за достигането на лентата до по-широка публика и въплъщава традиционно силната връзка на марката и световното

Наградите за независимо кино са различна надпревара, в която водещи са духът на творците и техните идеи, реализирани извън високобюджетната рамка на холивудскитепродукции.

Звездата от сериала „Стъклен дом” Калин Врачански и режисьорът Виктор Чучков представят страната ни на култовия кино форум по покана на един от основните спонсори на събитието – JAMESON IRISH WHISKEY.

Калин и Виктор са сред специалните гости на събитието, заедно с големите имена от световната филмова сцена, дошли да уважат духа на независимото кино. Сред тях са Колин Фаръл, Сър Бен Кингсли, Росарио Доусън, Уилям Дефо, Луси Лиу, Кирстен Дънст, Брайън Кранстън и много други от плеядата звезди на тазгодишното 27-мо издание на FILM INDEPENDENT SPIRIT AWARDS.

„Трудно е да се опише подобна атмосфера. Чувствам се прекрасно в компанията на такива големи имена, дали толкова много на световното кино. За мен е истинска чест“, разказва Калин Врачански от мястото на събитието. „Мишел Азанавичус бе само на крачка от мен. Броени минути по-късно той грабна приза за най- добър режисьор за своя „Артистът“, а ден по-късно стана носител и на Оскар. Можем само да се възхищаваме на подобни творци. Присъствието ни тук е шанс, но и отговорност, към която се отнасяме изключително сериозно“, добавя Виктор Чучков.

 “Въпреки отсъствието на български филм в програмата на Film Independent Spirit Awards, участието на представители на родната филмова индустрия е от огромно значение за страната ни. Вярваме, че присъствието на наши посланици е една прекрасна възможност да популяризираме усилията на българските кино творци. Спряхме се на Калин и Виктор, защото според нас те олицетворяват именно този непримирим, млад дух на родното кино, което оцелява и се развива независимо от трудностите” – споделя Елена Илиева, бранд мениджър на JAMESON IRISH WHISKEY за България.


Свързани новини



flash