Тази вечер раздават наградите BRIT

В лондонската "О2 арина" тази вечер ще се състои церемонията по връчването на британските музикални награди БРИТ.

Очаква се главното събитие да бъде изпълнението на Адел, която ще се завърне на британската музикалната сцена след като претърпя операция на гърлото.
Ed Sheeran

На шоуто ще пеят още Ед Шийрън, Риана, "Колдплей", Ноел Галахър, "Флорънс енд дъ Машин", Бруно Марс и "Блър", които ще получат приз за изключителен принос към музиката.
Emile Sande

Младият изпълнител Ед Шийрън изненадващо получи най-много номинации за престижните музикални награди БРИТ, но очакванията са на церемонията по връчването на отличията да триумфира Адел. Шийрън, който преди броени дни навърши 21 години, е номиниран в четири категории - за най-добър албум за "+", сингъл за "The A Team", пробив и изпълнител.
В категориите за албум и сингъл младият британец ще се състезава срещу най-продаваната изпълнителка в света за миналата година - Адел, която има общо три номинации за БРИТ. Букмейкърите залагат за триумф на 23-годишната лондончанка като най-добра изпълнителка, както и в топ категорията за най-добър албум за "21", от който само в САЩ са продадени над шест милиона копия. Също с три номинации като Адел е Джеси Джей.


Тя ще се състезава в категориите за най-добра британска изпълнителка, пробив на британски изпълнител и най-добър британски сингъл за "Price Tag". Предварително бе обявена носителката на приза "Изборът на критиците" - Емили Сандей. Отличието се присъжда на изгряващи звезди на британската музика.


Свързани новини

Певицата Raye с 6 награди BRIT

05.03.2024

Хари Стайлс тотално доминира на BRITs

13.02.2023

Прецедент на полово неутралните BRITs

19.01.2023

Бляскаво завръщане на Риана на сцената

26.09.2022

Бритни Спиърс записа песен с Елтън Джон

26.08.2022


flash