Погребението на Уитни Хюстън ще бъде в събота

Погребението на Уитни Хюстън ще се състои в събота в град Нюарк, щат Ню Джърси. То ще бъде в църквата, където певицата е пяла като дете.

"Погребението ще се състои в събота в 12.00 часа в баптистката църква Нова надежда", заяви служител в погребалното бюро "Уигъм" в Нюарк, което отговаря за подготовката на певицата в нейния последен път.

По-рано имаше информация, че тя ще бъде погребана в петък.

Певицата беше намерена мъртва в стаята си в хотел "Бевърли Хилтън" в Лос Анджелис. Уитни почина на 48 години.

Уитни Елизабет Хюстън е родена на 9 август 1963 в Нюарк, Ню Джърси. Тя е дъщеря на Сиси Хюстън, успешна ритъм-енд-блус беквокалистка и братовчедка на звездата Дион Уоруик. Пее като беквокалистка с Чака Кан, Лу Роулс и с майка си. Първият хит на Уитни Хюстън е в дует с Теди Пендерграс през 1984 - Hold Me.

Певицата влезе в Книгата на Гинес с рекордите като певица с най-много награди – 411 на брой. Сред тях са 6 награди "Грами", 2 награди "Еми", 23 награди от Американ мюзик ъордс и 16 награди от Билборд.

През 1992 г. тя дебютира и като актриса във филма "Бодигард", където изпълни главната роля, а партньор й беше Кевин Костнър. Голям успех извоюва песента й към филма "Винаги ще те обичам". Уитни Хюстън се снима и в още няколко филма, но без особен успех.

Последните години Хюстън, която неведнъж се бе лекувала от алкохол и наркотици, много боледуваше. През 2010 г. тя се отказа от световно турне заради психическа криза, макар че малко преди това пусна една от най-успешните плочи в кариерата си. През 2009 г. песента "I look To You" бе класирана първа в "Билборд 200", а също на хит парадите в Канада, Германия, Италия и Швейцария


Свързани новини

Сборен албум в памет на Уитни

13.11.2012

Издадоха последния запис на Уитни Хюстън

22.05.2012

Печалбата на гърба на Уитни продължава

14.05.2012

Закриха делото за смъртта на Уитни

12.04.2012

Нова версия за смъртта на Уитни Хюстън

11.04.2012


flash