Ne-Yo става вицепрезидент на легендарния лейбъл Motown

R&B изпълнителят Ne-Yo става вицепрезидент на легендарния музикален лейбъл "Мотаун" (Motown)

Новата роля на изпълнителя ще включва продуциране, композиране, наставляване на изпълнителите в лейбъла, както и търсене на нови таланти. 32-годишният изпълнител, който досега имаше договор с лейбъла Def Jam, тази година ще издаде своя пети поред албум под марката на "Мотаун".
"За мен е чест да получа такава престижна титла", казва Ne-Yo и допълва, че е бил "изплашен" да поеме роля, изпълнявана преди това от т.нар. Крал на "Мотаун" Смоуки Робинсън, но и че е уверен, че може да се справи с поста.
 
Изпълнителният президент на "Мотаун" Бари Уайс споделя, че тази стъпка ще изправи Ne-Yo пред нови и вдъхновяващи предизвикателства както като изпълнител, така и като ключов член в новия управленски екип, който започва дейността си от 2012 г.
Досега певецът Ne-Yo има издадени четири албума за лейбъла "Деф Джем" (Def Jam) с продажби от 4,3 млн. копия в САЩ по данни на Nielsen SoundScan.
 
Неговият първи сингъл, попаднал под номер едно в класациите, So Sick излиза през 2006 г. Две години по-късно албумът Year of the Gentleman достига номер две във Великобритания, като песента Closer покорява първите места в класациите за сингли.
 
Звукозаписната компания "Мотаун" е основана през 1959 г. в американския индустриален град Детройт, като името му съчетава думите Motor и Town (мотор и град), което е и жаргонно наименование на града. В момента централата на компанията се намира в Ню Йорк. Лейбълът е независим до 1988 г. През 1994 е купен от PolyGram, а след това става част от групата на Universal.
 
Сред имената, издавали под марката "Мотаун" и нейните различни подразделения през годините, са The Jackson 5, Лайнъл Ричи, Boyz II Men, Ерика Баду, Стиви Уондър, Марвин Гей, The Temptations и Рик Джеймс.
 
dnevnik.bg

Свързани новини

Celine Dion направи дует с Ne-Yo

15.03.2013

Ne-Yo на съд заради интервю

14.03.2013

Новото парче на Ne-Yo #1 в Англия

13.09.2012

Ne-Yo се завръща с нов албум

31.05.2012

Ne-Yo се сгоди

21.09.2011


flash