Бруно Марс номер едно във Великобритания

В края на миналата седмица, албумът “Doo-Wops & Hooligans” на Бруно Марс навърши една година в класацията за албуми на Великобритания. В неделя супер успешният албум на Бруно Марс стана номер 1 на острова, завръщайки се на върха на класацията, където дебютира преди 12 месеца. Преди година записът достигна номер 2 във втората си седмица в чарта, но през цялата 2011-та не падна под 14 място.

В момента общите продажби на албума във Великобритания са над 1,28 млн., а в цял свят, с изключение на САЩ, “Doo-Wops & Hooligans” е продал над 3 млн. копия. Започвайки новата година с подобни успехи, дебютният запис на Бруно Марс спомогна и за нов рекорд в Англия. Изминалата година показа, че продажбите на поп албуми на острова са достигнали най-високите си стойности за последните 11 години, като един от най-продаваните поп записи на годината е “Doo-Wops & Hooligans”.

Хаваецът спечели огромно признание от публиката, като получи статуетка за любим мъжки изпълнител (“Favorite Male Artist”) на наградите People’s Choice в САЩ. Певецът беше и сред първите обявени артисти, които ще пеят на шоуто на наградите Grammy на 12-ти февруари.

Бруно Марс, който е носител на Grammy, тази година е номиниран в  6 категории на престижните отличия, включително за  “Record of the Year”, “Song of the Year” и “Best Pop Solo Performance” за парчето “Grenade”, “Album of the Year” и “Best Pop Vocal Album” за албума “Doo-Wops & Hooligans”, както и “Producer of the Year, Non-Classical”, като член от екипа Smeezingtons, редом с Philip Lawrence and Ari Levine.


Свързани новини

Bruno Mars с шоуто на на Super Bowl 2014

09.09.2013

Новият албум на Bruno Mars

14.12.2012

Риана,Бийбър и Марс на Victoria's Secret

08.11.2012

“Locked Out Of Heaven” на Bruno Mars

17.10.2012

Риана е най-големият конкурент на Адел

24.04.2012


flash