Съдят Лейди Гага за 380 000 долара

"Bad Romance" е заглавието на един от най-успешните сингли на американската поп звезда Лейди Гага. Но това може да бъде заглавието и на историята на договорните й отношения с нейната асистентка, която я придружавала по света в продължение на 17 дълги месеца и сега иска от съда в Ню Йорк да й плати обезщетение от 380 000 долара.

Асистенката обвинява звездата, че е жестока и с робски методи. В заведения иск 41-годишната Дженифър О`Нийл разказва подробно за бурните й отношения с певицата. Гага изисквала от нея да бъде на разположение 24 часа в денонощието от "ранни зори до късно вечер". Тя трябвало да я придружава "на стадионите, в частните самолети, в луксозните хотелски стаи, на яхти, фериботи, влакове и автобуси".
 
За всички тези услуги тя получавала заплата от 75 000 долара на година. Асистентката работела за Лейди Гага в периода, в който тя обиколи света с турнето си "Monster Ball" през 2010 г., отвело я на четири континента. О`Нийл иска звездата да й плати 7168 извънредни часа, за които не получила заплащане.
 
Тя твърди, че задълженията й включвали всякакви дейности - от "подаване на кърпата след душ" до "личен будилник". Освен това Дженифър не разполагала със свободно време през работния ден, в което да се храни, "а понякога и да спи". Освен това тя трябвало да следи роклите на певицата да са винаги изрядни. Това едва ли е била лесна задача, като се има предвид, че Гага блестеше с доста любопитни дизайни, включително рокля от месо.

Свързани новини



flash