Трите най-големи расистки скандала в шоубизнеса през 2011 година

Холандското списание Jackie Magazine нарече Риана "негърска кучка".

Моментално последваха гневни реакции на фенове, а и на самата изпълнителка на хита на "We Found Love".  Риана написа на страницата си в Twitter: "Слагате две думи заедно, в опит да унижите, това е лишено от смисъл...С цялото ми уважение, от името на моята раса, ето двете ми думи към вас...да ви го н...м!!!"

Този "пресен" случай ни накара да се обърнем назад и да си припомним най-смущаващите скандали с расистки елементи, които се случиха през годината. А, те не липсваха!

Номер едно определено е случаят с топ дизайнерът на Диор Джон Галиано. Той  бе отстранен от поста арт-директор на модния гигант, след като се забърка в антисемитски скандал в бар в парижкия квартал "Маре", който традиционно се посещава от евреи. Причината Галиано да изгуби контрол и да се нахвърли върху двойка клиенти, използвайки нецензурни обиди на расистка (еврейска) основа, стана прекомерната употреба на алкохол. Дизайнерът дори бе арестуван, но след кратък съдебен процес се размина без обвинения.

Ненапразно думата скандално върви редом до името на датския режисьор Ларс фон Триер. Творецът бе изгонен от филмовия фестивал в Кан тази година. Триер се превърна в "персона нон грата”, след като се изцепи, че харесва Хитлер и че се чувства донякъде нацист. 55-годишният режисьор се извини за непремерените си думи, но го направи твърде късно.


Свързани новини

Бляскаво завръщане на Риана на сцената

26.09.2022

Звездните бебета са тук!

20.05.2022

Ново 20

21.04.2022

A$AP Rocky и Риана = ВНЛ

19.04.2022

Риана на корицата на "Vogue"

13.04.2022


flash