Parov Stelar e Царят на електросуинга. Показа го в София - снимки

Ако на Elevation в Разлог си пролича, че българската публика истински харесва електросуинга на Parov Stelar, от снощи феновете са влюбени в уникалната банда!

Австрийците се завърнаха в България знаейки, че има голям интерес към музиката им, но със сигурност не са очаквали толкова страстно и горещо посрещане. Военният клуб се пръскаше по шевовете, а скептичните избързаха да си тръгнат, след близо 2 часовото шоу, от страх да не би сградата да падне под тропота на хилядите, които викаха музикантите на бис. А Parov Stelar Band излизаха веднъж, втори, трети и четвърти път и пяха за българската публика, докато всички не се умориха. Сигурно е, обаче, че и следващ път ще има, а дали организаторите на концерта не направиха сериозна заявка за един по-добър Elevation догодина, предстои да разберем.

Зад името Parov Stelar стои диджеят Маркус Фюредер. През 2004г. започва да продуцира под това име, като не се свени да заявява, че той е измислил термина електросуинг. Неговият специфичен подход, съчетан с таланта и усета му към звуковата естетика води до огромен интерес на публиката от цял свят. Eлектросуинг вълната в последните години се преврърна в цунами, а Parov Stelar умело върви по гребена му, с невероятните музикални композиции и енергията, която влага в музиката си. Талантът на Маркус е уникален, но шоуто което прави неговата банда е заразяващо, като опиат. Надсвирванията на Макс със саксофона и Джери, който владее тромпета, като магьосник ни оставиха без дъх. Властните вокали на жената, която нарича себе си Клеопатра, не могат да оставят никой безразличен, а от сцената определено си пролича химията, която има между нея и басиста Майкъл.  Разгледайте снимки в галерията.

Автор: Кристина Цветкова



flash