Денс звездата Инна записа песен за кампания срещу домашното насилие

Румънската звезда на "денс музиката" Инна (Inna) започна кампания срещу домашното насилие върху жени.

"За съжаление домашното насилие е изключително тежък проблем и то не само в Румъния. Смятам, че с тази кампания ще можем да допринесем за разрешаването му", заяви певицата в интервю за АФП. "Жените се срамуват да кажат, че са били ударени или обидени с думи. Нашият сайт www.bringthesuninmylife.com предлага да са заеме с този проблем по приятелски начин за жените, за да ги окуражи да говорят за това и да поискат помощ", допълни звездата.

25-годишната Инна и още 13 жени - актриси, дизайнерки и журналистки, станаха лица на кампанията, като се съгласиха да бъдат снимани обезобразени от синини и рани. Във връзка с началото на кампанията певицата записа и песен - "Endless", която разказва историята на млада девойка, разделила се с приятеля си след спор, завършил лошо.

"Нищо не оправдава насилието срещу жените, нито умората, нито алкохола. Жената просто не бива да бъде удряна", категорична е Инна. Звездата, която е продала близо 2 милиона сингъла в цял свят, започна кампанията съвместно с асоциацията ALEG и фондацията "Сенсиблу" във връзка със Световния ден срещу насилието върху жени, който се отбелязва днес.

По официални данни около 800 жени в Румъния са починали вследствие на домашно насилие между 2004 и 2009 г.


Свързани новини

Новият албум на INNA излезе

10.01.2022

INNA с нов сингъл

29.10.2021

Най-добрите музикални премиери

24.09.2021

INNA с гореща нова колаборация

23.04.2021

INNA се завръща с ново парче на френски

05.11.2019


flash