Адвокатът на Мъри: Майкъл Джексън се е самоубил с лекарства

Майкъл Джексън е причинил собствената си смърт чрез прием на лекарства докато лекарят му не е бил в стаята, съобщи адвокатът на доктор Конрад Мъри.
"Той е направил това без знанието на своя лекар, без негово разрешение, срещу разпорежданията му, той е направил действие, причинило собствената му смърт", заяви Ед Черноф в първото си изявление на делото за убийството на Краля на попа. Той заяви, че Джексън е погълнал осем двумилиграмови хапчета лоразепам, увеличавайки концентрацията в кръвта на лоразепам на 0,169 микрограма на литър, достатъчно да приспи шестима души.
Джексън е направил това когато д-р Мъри не е бил около него, според адвоката му. Той също така твърди, че 50-годишният изпълнител също е взел сам допълнителна доза от мощното болкоуспокояващо пропофол който, заедно с лоразепам е създал "перфектна буря в тялото му".

Комбинацията от двете го е убила мигновено на 25 юни 2009, според него. Когато Мъри влязъл в стаята, той не разполагал с оборудване за кардиопулмонална реанимация. "Той е починал толкова бързо, толкова внезапно, че дори не е имал време да склопи очи", твърди адвокат Черноф.



flash