Търси в сайта...

Съдят Бритни за 10 милиона долара

Лицензионна компания съди американската певица Бритни Спиърс и баща й Джейми, който е съуправител на имуществото й, заради нарушаване на договор.

Компанията Brand Sense Partners твърди, че е спряла да получава комисионната от 35%, посочена в договора за линията парфюми на Бритни. Компанията е завела иск пред Върховния съд в Лос Анджелис, като иска певицата да се яви в съда, след като няколко опита да се срещнат с нея били блокирани. Според документите, цитирани от сайта RadarOnline.com, Бритни трябвало да се яви в съда на 29 април, но не успяла, след което адвокатите на двете страни си разменили "десетки имейли и телефонни обаждания в опит да си сътрудничат и да намерят взаимно приемлива дата за явяване в съда".

Макар адвокатите на звездата да настояват, че тя не може да се яви в съда, тъй като друг човек контролира делата й, от компанията искат да се срещнат лично с нея в съда, тъй като тя е подписала оригиналните документи. "Г-ца Спиърс е компетентна да свидетелства и е ключов свидетел по това дело. Тя има преки познания по оперативното споразумение, което е в основата на спора, и е сложила подписа си под него", твърдят от компанията. Ново заседание е насрочено за 11 юни, когато съдия трябва да реши дали Бритни е длъжна да се яви в съда. 



flash