Бен Афлек отложи идването си у нас

Бен Афлек не дойде у нас в неделя, както се очакваше. Филмовият проект, който щеше да го доведе заедно с Джордж Клуни, все още има много въпросителни. Вероятно затова носителят на "Оскар" (1997 г. заедно с Мат Деймън за "Добрият Уил Хънтинг") отлага временно визитата в България.

Чрез свои посредници звездите на Холивуд продължават да водят усилени преговори с партньорите си от "Ню Бояна филм". Дейвид Варод, шефът на центъра, е в постоянна кореспонденция с компанията на Клуни и екипа му. Но подписите под договорите все още не са сложени. Основната причина е в липсата на данъчни облекчения за филмовите компании, които идват да снимат у нас. Такива вече предлагат съседните Румъния и Сърбия, така че това са по-изгодните дестинации за проекта на Клуни.

Все пак преди ден у нас кацна филмовият и театрален режисьор Ник Хам. Не толкова популярен, англичанинът е работил с доста сериозни имена в световното кино. Артър Милър и Дъстин Хофман са под неговата палка в документалния The Bottom Line от 1989 г. Той прави и Play on One за Би Би Си с Катрин Зита-Джоунс и Колин Фърт. Ник Хам е режисирал още Хелена Бонъм Картър, Венсан Перес, Джоузеф Файнс, Кийра Найтли и самия Робърт де Ниро. Той е носител на БАФТА за късометражния The Harmfulness of Tobacco с Едуард Фокс.

Последният му филм Killing Bono разказва за двама ирландски братя, които се опитват да покорят музикалната сцена в сянката на старите си приятели от училище U2.

Какво обаче ще прави у нас въпросният Ник Хам, не е ясно. Той е спец в телевизионните филми, късометражните и документалните ленти. Но след успеха на последните му игрални продукции не е изключено да подготвя у нас точно такъв.

actualno.com



flash