Бруно Марс отново е номер 1 в Billboard

Бруно Марс отново е No.1 в официалната класация за сингли на Северна Америка Billboard Hot 100, връщайки си лидерството за трети път в рамките на шест седмици, в три от които бе на второ място.

Неговият най-голям хит до момента "Grenade" измести от челното място в чарта Бритни Спиърс, която влезе в историята, дебютирайки директно под No.1 в Hot 100 и Digital Songs с пилотния сингъл от предстоящия си албум - "Hold It Against Me". Тази седмица парчето, което е едно от едва осемте, дебютирали с повече от 300 000 дигитални даунлоуда, се смъкна с пет позиции надолу в Hot 100, регистрирайки спад в дигиталните продажби от 55%.

Същевременно, радио аудиторията на "Hold It Against Me" се увеличи с цели 34% до 60.2 млн. по данни на Nielsen BDS, a за сравнение, тази на "Grenade" е 125 млн., осигурявайки на Бруно Марс третото място в Radio Songs.

Бившият No.1 - "Firework" на Кейти Пери, тази седмица е вторият най-купуван сингъл в САЩ, следван от "Black and Yellow" на Уиз Кхалифа, който е под No.2 в Digital Songs.

Нов ръст в продажбите регистрира "Tonight (I'm Lovin' You)" на Енрике Иглесиас с участието на Ludacris, достигайки четвъртото място в Hot 100 за сметка на хита "What's My Name?" на Rihanna и Drake, който тази седмица е под No.5, непосредствено пред Бритни Спиърс.

avtora.com



flash