Спилбърг и Уинфри са най-влиятелните звезди в САЩ

Режисьорът Стивън Спилбърг и телевизионната водеща Опра Уинфри са най-влиятелните знаменитости в САЩ в класация, публикувана снощи от сп. "Форбс".

По-надолу в подреждането фигурират други звезди на шоу бизнеса като певеца Боно от Ю Ту и ветерана комик Бил Козби. Според анализ, възложен от "Форбс" на фирмата за социологически проучвания E-Poll Research, авторът на шедьоври като "Списъкът на Шиндлер" и "Спасяването на редник Райън" е начело на списък от 10 знаменитости, в който са попаднали и ултраконсервативните коментатори Ръш Лимбоф и Глен Бек.

"Може би се изненадвате, че Стивън Спилбърг оглавява нашата класация, след като не може да се мери с Опра Уинфри по продадени бестселъри, нито с Глен Бек по политическо влияние, но с филмите си той радва целия свят и светът го уважава", обяснява редакцията на списанието. "Той оказа влияние върху цяло поколение кинотворци с филми като "Челюсти" и "Извънземното", а освен това всички го слушат, когато изрази някаква политическа позиция", добавя "Форбс".



flash