Ан Хатауей озвучава папагала Джуъл в "Рио"

Актрисата от “Планината Броукбек”, Ан Хатауей, и Джеси Айзенбърг, който изпълни главната роля в тазгодишния хит “Социалната мрежа”, са само част от големия актьорски състав, който озвучава предстоящия триизмерен анимационен филм “Рио”.

От студиото 20th Century Fox се надяват да дадат старт на нова анимационна поредица и това е една от причините поради които за създаването на “Рио” е бил привлечен екипа, който превърна “Ледена епоха” в една от най-популярните и успешни анимационни поредици на всички времена.

Режисьорът Карлос Салдана, който освен създател на първия “Ледена епоха” е и един от най-продуктивните аниматори на 20th Century Fox, все още работи по озвучаването на “Рио”, но въпреки това заяви, че лентата има всички шансове да се превърне в нещо много повече от поредния анимационен филм разчитащ единствено на триизмерната технология.

Салдана: “В един анимационен филм, най-важния компонент са героите. Ако те не харесат на публиката, значи си се провалил. Но ако успееш да балансираш по правилния начин забавни герои с красива анимация, можеш да бъдеш спокоен че си свършил добра работа. Не обичам да обсъждам тази тема преди филма да е тръгнал по кината, но всички от екипа сме много горди от постигнатото в “Рио”. Надявам се че ще успеем да изненадаме дори и тези хора, които смятат че в днешните анимации липсват оригинални идеи.”

Сюжетът на “Рио” ще разказва за Блу (Джеси Айзенбърг), рядък вид папагал, който смята че е единствен по рода си. Но когато по случайност разбира, че на света има още едно същество като него, той напуска удобната си клетка в Минесота и се насочва към красивия Рио Де Жанейро, Бразилия. Веднага след пристигането си, той намира това което търси – женския папагал Джуъл (Ан Хатауей). Но въпреки че са от един вид, двамата имат съвсем различни характери и различен начин на мислене.

Партньори на Джеси Айзенбърг и Ан Хатауей в озвучаването на филма са носителя на “Оскар” Джейми Фокс (“Съучастникът”), Джордж Лопес (“Агент под прикритие”), Лесли Ман (“Човекът от джунглата”), Родриго Санторо (“Обичам те, Филип Морис”) и певеца Will i Am (“Х-мен Началото: Върколак”).

Сценарият е дело на Дон Раймър, работил над филмите “Агент XXL” и “Космическа коледа”, а продуценти са Брус Андeрсън (“Ледена епоха 2: Разтопяването”) и Крис Дженкинс (“Атлантида: Изгубената империя”).



flash