Филмите на годината

"Играта на играчките 3" и "Социалната мрежа" са двата филма, получили най-добри рецензии от критиката през годината според сайта www.rottentomatoes.com. 

С наближаването на края на 2010 г. членовете на Американската академия за кинематографично изкуство и наука  насочват погледите си към филмите, отличени с най-много "звезди" от критиката през годината. Тази седмица членовете на Киноакадемията получиха бюлетините за гласуване, с които ще бъдат определени номинациите за наградите "Оскар".
 
Сайтът е направил преглед на резензиите и дава възможност на читателите да отделят добрите от лошите филми. Бъз, Уди и всички играчки от анимацията "Играта на играчките 3" на компанията "Дисни/Пиксар" са номер 1 със средно 99 на сто положителни оценки от критиката въз основа на 247 рецензии.

Филмът за Фейсбук "Социалната мрежа" не изостава много - получил е средно 97 на сто положителни отзиви въз основа на 258 рецензии. Данните обаче могат да се променят, ако се появят допълнително 5-6 положителни рецензии.
     
В момента "Непреклонните", който излезе по екраните само преди седмица, е с 95 на сто положителни отзиви въз основа на 167 рецензии. Филмът се нарежда точно зад драмата "Речта на краля", която се появи по екраните през ноември и е с 96 на сто положителни отзиви въз основа на 142 рецензии. 
  
"В миналото, общо погледнато, имаше взаимовръзка между положителните рецензии за филми през годината и номинациите за награди "Оскар", припомниха редакторите на сайта. Авторите на рецензиите и членовете на Киноакадемията са професионалисти - те знаят кои са добрите филми." Номинациите за "Оскар" ще бъдат оповестени на 25 януари следващата година, а церемонията по връчването на наградите ще се състои на 27 февруари


flash