Марк Зукърбърг е личност на годината на сп. "Тайм"

Марк Зукърбърг е личност на годината на Списание "Тайм"

Списанието обяснява, че Марк Зукърбърг стои в центъра на много промени, настъпили в днешно време.

"Ерозия на доверието във властите, децентрализиране на управлението и същевременно вероятно повече доверие един на друг. Нашето чувство за идентичност е по-променливо, докато чувството ни за лично пространство се разширява. Онова, което някога сме считали за лично, днес споделяме с милиони. Повече от всеки друг на световната сцена, Марк Зукърбърг е в центъра на тези промени", пише списание "Тайм".

"Социалната мрежа, която Марк Зукърбърг създаде, обединява половин милиард души и определя техните взаимоотношения. Фейсбук стана третата най-голяма страна в света, той представлява близо една десета от планетата", заяви издателят на списанието Ричард Стенгел, огласил избора по телевизия ЕнБиСи. Миналата година "Тайм" определи директора на Американската централна банка Бен Бернанке за личност на годината.

Финалистите тази година, избрани от читателите на списанието, след това трябваше да бъдат утвърдени от изданието. Сред тях също бяха основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж и певицата Лейди Гага. Джулиан Асандж, който в момента се намира в затвор в Лондон и се очаква да бъде освободен под гаранция, е трети в класацията, след американското консервативно движение "Чаено парти".

Вижте интервюто на Зукърбърг за списание "Time"



flash