Microsoft са предложили $15 млрд. за Facebook

 "Майкрософт" се е опитала да купи социалната мрежа за общуване "Facebook"  срещу сумата от 15 милиарда долара, но предложението е било отхвърлено.

"Да, опитахме се да купим "Фейсбук". "Фейсбук" означава много за предприемаческите цели на "Майкрософт", заяви стратегическият директор по продажбите на компанията Фриц Ланман по време на пресконференция в Париж. Ланман допълни, че стойността на "Фейсбук" може в бъдеще да достигне тази на "Майкрософт".

Марк Цукерберг отказа предложение от 15 милиарда долара на Стив Балмър през 2007 г. Вместо това, "Майкрософт" тогава реши да инвестира 240 милиона долара за малка част от акциите, а двете компании в момента имат общо партньорство в интернет. От компютърния гигант потвърдиха този слух, появил се първоначално в книгата на Дейвид Къркпатрик - "The Facebook Effect". Според книгата, Балмър е попитал Зукерберг защо не би продал компанията за 15 милиарда долара. Отговорът на Зукеберг бил, че не иска да продаде компанията си, ако не запази контрола върху нея.



flash