Вижте "Hold my Hand" на Michael Jackson & Akon!

Видеоклип към Hold My Hand - пилотния сингъл от предстоящия нов албум на Майкъл Джексън - Michael, бе пуснат преди няколко дни в интернет. За снимачна площадка на лентата послужи самолетен хангар, а основните действащи лица в нея са група статисти.

 

"Видеоклипът отдава почит на всичко, което символизира Майкъл, на живота с всичките му изненади, на любовта и нейната власт" - каза продуцентът Марк Пелингтън. Първата посмъртна песен на Майкъл Джексън беше издадена в началото на ноември.  Тогава някои хора се усъмниха в автентичността на гласа.

 Въпреки досегашния скептицизъм на медиите, ранните отзиви за албума "Майкъл" са положителни. Според критиците той е по-добър, отколкото са очаквали, макар и да не ес перфекционизма на "Трилър". "Ю Ес Ей тудей"  определя албума като "заслужаващ уважение". "Ентъртейнмънт уикли" му дава оценка Б, като пише, че той "определено не е обиден за името му".

Според сп. "Ролинг стоун" песните са в характерния за Майкъл Джексън стил, като някои от тях "могат да бъдат покоряващи". Във Великобритания отношението е още по-ентусиазирано. NME определя песента "Behind the Mask" като "абсолютно откровение", за което "Джексън пее в мелодия като чисто злато от най-добрата му форма". Нийл Маккормик от в. "Дейли телеграф" каза, че Майкъл Джексън блика от "енергия и увереност", а албумът "може да е най-добрата му работа от славните за него 80 години на миналия век". "Той е определено много по-добър, отколкото някой можеше да се надява . . .  Джексън най-накрая може да осъществи завръщането, за което копнееше" - пише Маккормик.

"Michael" е първият албум с неиздавани песни от разочароващия "Invincible", който излезе през 2001 г., както и първият от договора за 250 милиона щатски долара между "Сони" и изпълнителите на завещанието на певеца, който предвижда да бъдат издадени 10 албума до края на 2017 г. Майкъл Джексън почина на 50 години на 25 юни 2009 г. в Лос Анджелис от свръхдоза медикамент

 



flash