Джеймс Камерън ще прави филм с циркова трупа

Режисьорът зад блокбастъра "Аватар", който промени киното завинаги, се обединява с Cirque du Soleil, канадската трупа, придала изцяло ново значение на цирка, за да направят съвместно филм.

Създателят на "Аватар" Джеймс Камерън, Cirque du Soleil, режисьорът на "Шрек" Андрю Адамсън и продукционната компания Reel FX Entertainment оповестиха планове да правят 3D филми, които обещават да представляват "форма на изкуство отвъд въображението". "Изображенията, които заснемаме, са изумителни, и аз знам, че Андрю Адамсън ще ги вложи в подобен на съновидения разказ, който ще хипнотизира публиката от всички възрасти по света", убеден е Камерън.

Подробностите за проекта засега са малко, но се знае, че филмите ще включват изпълнители от Cirque du Soleil, изумявали публиката с шоутата си, които включват акробатика на въображението и пъстри характери и костюми. Техни спектакли като основаните на "Бийтълс" "Любов" и "Мистерия" в Лас Вегас, както и тези по време на световно турне са представени пред повече от 100 милиона зрители от 1984. Първият филмов проект, който все още няма име, вече се произвежда, според създателите му. Не се съобщава датата за излизането му на екран.



flash