Приключи гласуването за наградите "Изборът на публиката"

В САЩ приключи гласуването в интернет за наградите "Изборът на публиката". За разлика от номинациите за отличията "Оскар" и"Златен глобус", които се определят от професионалисти, носителите на наградите "Изборът на публиката" се посочват от 2006 в интернет от фенове. 

Отличията "Изборът на публиката" ще бъдат раздадени на 5 януари 2011 г. в "Нокиа тиътър". Сагата "Здрач" доминира при обявяването на номинациите за наградите "Изборът на публиката". Третият филм от поредицата, "Затъмнение", ще си оспорва отличията в осем категории, припомнят световните информационни агенции. "Здрач: Затъмнение" е с номинации за най-добър филм и най-добра драма, най-добро екранно партньорство /Робърт Патинсън, Кристен Стюарт и Тейлър Лотнър/. Индивидуално Патинсън и Лотнър са номинирани в категорията за най-добър актьор, а Стюарт - за най-добра актриса. Патинсън и Стюарт са с номинации и за любими филмови звезди под 25-годишна възраст. 
 
"Здрач: Затъмнение" ще си оспорва отличието за най-добър филм с "Алиса в страната на чудесата", "Генезис", Железният човек 2" и "Играта на играчките 3".  Във филмовите категории Робърт Дауни младши е с номинации за най-добър актьор, най-добра екшън звезда и най-добро екранно партньорство с Дон Чийдъл. 
 
Филмите "Генезис" и "Железният  човек 2" са съответно с по три и две номинации. В категориите за телевизия драмата "Анатомията на Грей" е с индивидуални актьорски номинации за Патрик Демпси и Сандра О. Демпси, О и Елън Помпео са номинирани за любим телевизионен лекар. С по две номинации в музикалните категории са Еминем, Кари Ъндърууд, Кейти Пери, Бионсе, Пинк, Тейлър Суифт и Лейди Гага
 


flash