Джоли беше изгонена от Босна

Американската актриса Анджелина Джоли беше изгонена от Босна и Херцеговина заради слухове относно сцена от филма, който тя започна да снима в страната, съобщава „Дейли телеграф”.

Джоли беше планирала да прекара около 10 дни в Босна около режисьорската си работа по филма, разказващ за любовна история между сърбин и босненска мюсюлманка по време на войната през 1992-1995 година.

Актрисата обаче е решила да премести по-голямата част от снимките в Унгария след протестите на жени, претърпели сексуално насилие по време на военния конфликт. Гневът на жените е бил предизвикан от сцена на изнасилване. Две асоциации на жертви от войната дори обвиниха Джоли в „изкривяване на историческата истина за престъпленията на масови изнасилвания на босненски жени” от сръбските сили заради преиначеното представяне на сцената.

От своя страна актрисата и екипът й отрекоха филмът да съдържа подобни сцени. Въпреки това под натиска на населението, босненските власти са оттеглили разрешението си за заснемането на филма в страната.

actualno.com



flash