"Жени на годината" на Glamour

Списание "Glamour" отдаде почит на известни и неизвестни  жени - кинозвезди, модни дизайнери, музиканти, спортисти, политици, лекари на церемонията за наградите "Жени на годината " в "Карнеги хол" в Ню Йорк.

Наградите връчваха знаменитости - Джанет Джексън, Кейт Хъдсън, Хилари Суонк, Даян Сойър, Кейти Курик, Майкъл Блумбърг, Опра Уинфри. Получавайки наградата си за цялостни постижения, Шер предпочете да говори не за хуманитарната си дейност, а за провалите в живота си и как не се е предавала. "Преживяла съм огромни загуби - каза 64-годишната актриса и певица. - Те просто ме карат да вървя напред". Джулия Робъртс получи награда на списание "Glamour" " за работата си със засегнати от синдрома на Рет.

"Толкова пъти съм била благословена от съдбата, а други са били прецакани, затова се извинявам" - каза носителката на награда "Оскар". За да разведри настроението, тя посъветва момичетата в залата никога да не носят косата си зад ушите.  Сред известните жени, почетени от сп. "Глемър", беше и йорданската кралица Рания, която е много активна за равен достъп на момичетата от Близкия изток до образование.  Хилари Суонк връчи наградата на Донатела Версаче заедно с Джанет Джексън.Наградата "Суперзвезда", както и честта този месец да е на корицата на списанието, получи Фърги. Тя се разплака, когато приятелката й Кейт Хъдсън й връчи статуетката и  вълнуващо благодари на майка си.

Списание "Glamour" отдаде почит и на жените в политиката, на спортистки, защитнички на правата на хомосексуалните, на сомалийска лекарка, грижила се за десетки хиляди бежанци, на млади талантливи американки. С видеозаписи в нея участваха президентката на Либерия, както и Бил и Хилари Клинтън. Церемонията за наградите "Жени на годината" на списание "Glamour" се състоя за 20-и път.

                                                       Вижте снимки от събитието 



flash