Бен Афлек дебютира на номер 1 като актьор и режисьор

Новият филм на Бен Афлек -  "Градът" (The Town) оглави американския боксофис след дебюта си на екран.

Лентата, която е вторият режисьорски опит на звездата, разказва за банков крадец, влюбващ се в .. банковия си мениджър, докато се опитва да избяга от преследващите го агенти на ФБР. Романтичният трилър завърши уикенда с приходи от 23, 8 млн. долара – съвсем прилично постижение на фона на 37-те милиона, вложени за реализацията му. Освен режисьор, тук Афлек е и сценарист, и изпълнител на главната роля, партнират му Джон Хам, Ребека Хол, Крис Купър, Джереми Рене и звездата от Gossip Girl Блейк Лавли.

Две нови заглавия имаме и на позициите в топ 3. Малко изненадващо комедията "Лесна, А?"  (Easy A) успя да се добере до второто място с печалба от 18,2 млн. Частично базиран на романа "Алената буква", филмът ни пренася в живота на примерната ученичка Олив Пендергаст, който се обръща наопаки след слух, че е изгубила отдавна девствеността си. Вместо да се окайва обаче, тя решава да извлече положителното в ситуацията и да подобри социалния си и финансов статус. В каста можем да отличим младата Ема Стоун, за която това всъщност е и първа главна роля в кариерата й, както и далеч по-познатите Стенли Тучи и Лиса Кудроу от сериала "Приятели".

И този път М. Найт Шаямалан не успя да оглави класацията, но поне новият му проект "Дявол" (Devil) се изкачи в челото на подреждането. Лентата, в която индиецът е поверил режисурата на младото и обещаващо дуо Дрю и Джон Доудъл, разказва за петима непознати, заседнали заедно в асансьор. В кабината започват да се случват необясними неща и скоро става ясно, че някой от тях не е този, за когото се представя. В дебютния си уикенд на екран sci-fi хорърът припечелва 12,5 млн. долара.

С три позиции се свлича лидерът от миналата седмица – "Заразно зло 4".  Фентъзи сагата отново залага на добре познатия тандем "Мила Йовович – Пол Андерсън" (главна роля – режисьор), които с типичния сюжет с куп кръвожадни зомбита, ефектната визия и компанията на Сиена Гилъри, Али Лартър и звездата от "Бягство от затвора" Уентуърт Милър, успяват да доведат печалбата на лентата до общо 43, 9 млн. (10,1 през уикенда).

avtora.com



flash