"Resident Evil: Afterlife" дебютира на №1 в американския боксофис

Четвъртата част на хитовата фентъзи поредица "Заразно зло" (Resident Evil) отвя всякаква конкуренция в американския боксофис.

В дебютния си уикенд на екран "Живот след смъртта" (Resident Evil: Afterlife) регистрира 27,7 млн. долара приходи - доста впечатляващ резултат на фона на бюджета му от 60 млн. Също както и досега, в основата на сагата е успешният тандем "Пол Андерсън – Мила Йовович", които са не по-малко успешна двойка и в живота. Както е известно, режисьорът и филмовата звезда са женени от лятото на 2009 година и дори имат и малка дъщеричка.

Иначе в каста можем да отличим и още няколко познати имена - Сиена Гилъри, Али Лартър и дори нашумелия със сериала "Бягство от затвора" Уентуърт Милър. Сюжетът ни пренася в разрушения Лос Анджелис, в който Алис издирва оцелели хора след хилядите зомбита. За да се предпазят от заразяване с T-Вируса те ще трябва да се борят за всякакъв начин за оцеляването си.

На второ място с далеч по-скромен резултат е крими драмата "Обирджии" (Takers) с 6,1 млн. долара, разбираемо, като се има предвид, че това е третата й седмица на екран. Една позиция губи новото предложение с Джордж Клуни – "Американецът", в което холивудският секссимвол играе наемен убиец, опитващ се да загърби мрачното си минало. Лентата завършва уикенда с 5,8 млн. долара и общо 26, 7 млн. от киносалоните в Северна Америка и Канада.

avtora.com



flash