Робърт Патинсън е най-сексапилният мъж в света

Актьорът Робърт Патинсън за втора поредна година е начело в класацията на сп. "Глемър" за 50-те най-сексапилни мъже в света, изготвена въз основа на над 50 000 гласа, подадени от читатели на изданието.

Второто място след Патинсън заема друга звезда от поредицата "Здрач" - 18-годишният Тейлър Лотнър. На четвърто и пето място в класацията на най-сексапилните мъже са други двама актьори от вампирската сага - Ксавие Самюъл и Келън Луц. Между тях на трето място се е прокраднал друг герой от вампирска поредица - звездата на телевизионния сериал "Дневниците на вампира" Иън Съмърхалдър.

"Жените се чувстват привлечени от вампирите заради елемента на опасност. Вампирът въплъщава идеята за "изключително лошо момче" и събужда в представителките на нежния пол желанието да опитомят звяра", казва Шарлот Дък, редакторка на сп. "Глемър".

Прави впечатление, че в тазгодишната класация много от всепризнатите разбивачи на женски сърца заемат по-долни места в сравнение с минали години. Джони Деп например, който миналата година е бил на второ място, сега е на шеста позиция. Дейвид Бекъм се е "сринал" от четвърта до 21-а позиция. Любимецът на жените Джордж Клуни е 35-и, а Леонардо ди Каприо, Киану Рийвс и Джуд Лоу, които по традиция заемат високи места в подобни класации, дори не фигурират в списъка.

actualno.com



flash