Брад Пит е вампир №1

Брад Пит е вампир номер 1, заяви световната кинообщност. Неговият обречен, кротък и красив кръвопиец от "Интервю с вампир" бе избран за най-горещ холивудски вампир в класацията на сайта WENN.com. Безбройните женски въздишки по Робърт Патинсън, опашките из киносалоните и милионите продажби на сагата "Здрач" на писателката Стефани Майер са безспорно световно културно явление, но не изместиха Пит от сърцата на киноманиаците, предаде АСН.

Във филма на Брад от 1994 г. впечатляващи роли на безсмъртни и отегчени кръволюбци правят и Том Круз и Антонио Бандерас. Но учудващо не са включени в класацията. Луи дьо Поант дьо Лак, както се казва героят на Пит, превърнат насила във вампир от своя приятел и спътник Том Круз, изпревари със съвсем малко Патинсън.

Партньорът на Анджелина Джоли получи 44% от гласовете, побеждавайки само с един процент Робърт. Неговият Едуард Кълън в поредицата "Здрач" пък го постави в центъра на световната киносцена, спечели му хиляди фенпири по целия свят и още много роли в къде по-смислени продукции като "Шепа прах". (В тази лента превъплъщението му в ексцентричния Салвадор Дали едва ли има еквивалент.)

Колкото и да е красив, смел и доблестен Едуард Кълън, аурата на жертва, която така добре пасва на красивия Пит-Дьо Поант, е това, което му донесе първото място. Трагичната обреченост в комбинация с фатална красота винаги е и ще привлича масата в Америка. Но все пак Робърт Патинсън се утвърди само за последното десетилетие като номер 1 сред екранните вампири.

На трето място в класацията остава Кийфър Съдърланд за ролята си в "Изгубените момчета", следван от звездата от "Дракула" Гари Олдман и Уесли Снайпс с ролята му в трилогията "Блейд".

actualno.com



flash