Черил Коул е болна от малария

Черил Коул се е заразила с малария, след като е била ухапана от комар, докато е била на почивка в Танзания през юни с танцьора Дерек Хъф, съобщават Асошиейтед прес и в. "Дейли телеграф".

Новината, че 27-годишната певица и телевизионна водеща се лекува в частната лондонска болница "Кромуел" е потвърдена от неин говорител, който е отказал да разкрие повече подробности. Според днешния в. "Сън" Коул е в болница от два дни. Източник, близък до певицата, е разкрил пред в. "Мирър", че тя редовно е приемала таблетки против малария по време на пътуването и след връщането си от Танзания, но въпреки това тестовете й са се оказали положителни.

Дерек Хъф е посетил Черил Коул в болницата и е изглеждал много разстроен. Говори се, че танцьорът се чувства виновен за състоянието на своята приятелка, тъй като той е планирал пътуването до Танзания. Маларията се причинява от паразит, наречен плазмодий, който се предава при ухапване от заразени комари.

Симптомите на заболяването включват главоболие, треска, повръщане. Ако не се лекува бързо, маларията може да застраши живота на болния. По съвет на лекарите Черил Коул е отменила ангажиментите си и ще почива, докато не се възстанови напълно.

actualno.com



flash