Няма да има нов сезон на "Heroes"

Изключително неприятна новина застигна феновете на популярна фентъзи поредица на малкия екран - "Герои" (Heroes).

От NBC официално потвърдиха, че нов сезон на хитовата сага няма да бъде заснеман. Причина за решението е сериозният спад откъм зрителски интерес, а също така и заетостта на доста от имената, стоящи зад реализацията му, върху нови проекти. Според критиката пък основната причина е най-вече фактът, че Heroes бе създаден с идеята да е реална алтернатива на друг популярен сериал "Изгубени" ( който до момента е сред лидерите на малкия екран в САЩ), но така и не успя да отговори на тези очаквания.

Така след 4 сезона и 77 епизода, фентъзи сагата завърши приключенията си. Безспорно най-сериозен интерес тя предизвика с дебютния си сезон, който събираше средно по 14,5 млн. американци на епизод. За съжаление, спадът е безспорен факт - сравнението показва, че последният епизод на четвърти сезон е гледан от едва 4,4 млн. зрители.

От решението пострадаха и феновете на поредицата - много от персонажите в сагата останаха с неизяснена съдба, а и като цяло финалът бе твърде незадоволителен. От NBC все пак си оставиха вратичка, обявявайки, че е възможно да реализират пълнометражен филм, в който да проследят до край историята на сериала.

avtora.com



flash