Шакира с Официален химн на Световното

FIFA и Sony Music Entertainment обявиха, че Waka Waka (This Time For Africa), написана и ко-продуцирана от световноизвестната звезда Шакира е избрана за Официален химн на предстоящото световно първенство по футбол в Южна Африка 2010 FIFA World Cup™.

Песента ще бъде изпълнена от Shakira и южноафриканските артисти Freshlyground на церемонията по закриването преди големия финал на 11 юли на стадиона в Йоханесбург. Всички приходи от песента ще бъдат в полза на официалната благотворителна кампания на 2010 FIFA World Cup™ "20 Centres for 2010"

Песента комбинира колумбийски инструменти и ритми с типичното звучене на южноафриканска китара. Хорът е взет от известна камерунска маршова песен, станала популярна в изпълнение на групата Golden Voices.

“Официалната песен е многоочаквана от феновете както Талисманът и Логото. Това е част от идентичността на най-вълнуващото световно спортно събитие. Тази песен е олицетворение на африканския ритъм и идентичност и е напълно в стилистиката на това уникално събитие. Очаквам с нетърпение да слушам песента по време на първенството и да я видя в изпълнение на Shakira и Freshlyground на финала”, каза Joseph S. Blatter, президент на FIFA.

“Поласкана съм, че Waka Waka (This Time For Africa) е избрана да стане част от вълнуващото събитие 2010 FIFA World Cup,” сподели Shakira. “Световното първенство по футбол е чудесно световно изживяване, което обединява всяка страна, раса, религия в една обща страст. Това събитие има силата да обединява и интегрира и песента е именно за тези неща.”, коментира Шакира.
 



flash