"Здрач: Новолуние" с 5 номинации за Националните филмови награди

Филмът "Здрач: Новолуние" получи пет номинации за Националните филмови награди на Великобритания.

Втората лента от вампирската сага ще си оспорва отличието в категория за най-добро фентъзи с триизмерните приключения "Аватар", "Алиса в страната на чудесата" и "Сблъсъкът на титаните". Следващият филм от поредицата - "Здрач: Затъмнение" е с номинация в категорията за най-дългоочакван летен хит. В нея са номинирани още "Шрек завинаги", "Сексът и градът 2", "Карате кид" и "The A-Team".

Звездите от "Здрач" Робърт Патинсън, Кристин Стюарт и Тейлър Лотнър са сред номинираните в категорията за изпълнение на годината. Те ще си оспорват отличието не само помежду си, но и с куп други актьори и актриси. Сред тях са изпълнителите на главните роли във филма "Хари Потър и Нечистокръвния принц" Даниъл Радклиф, Рупърт Гринт и Ема Уотсън, звездите на "Аватар" Сам Уортингтън и Зое Салдана, Джони Деп и Хелена Бонам Картър за "Алиса в страната на чудесата". Сам Уортингтън има номинация и за изпълнението си в "Сблъсъкът на титаните".

Церемонията по връчването на отличията ще се състои в края на май в Кралската фестивална зала в Лондон и ще бъде предавана по телевизия Ай Ти Ви 1. Носителите на Националните филмови награди на Великобритания се определят чрез гласуване на публиката в интернет или чрез попълването на специални формуляри, които се разпространяват в киносалоните в страната.

actualno.com



flash