Ricky Martin призна, че е гей

Латино звездата Рики Мартин призна, че е гей, слагайки край на спекулации, продължили с години.

В изявление, публикувано в Туитър на испански и на английски, и по-късно потвърдено от представител на певеца, Мартин пише: "Горд съм да кажа, че съм един щастлив хомосексуален мъж. Чувствам се благословен да бъда човека, който съм".
За мнозина изявлението на Рики Мартин няма да е изненадващо, тъй като около неговата сексуалност се спекулира от години. Певецът обаче никога не е говорил открито по този въпрос и на светски събития обикновено е бил придружаван от красиви жени.
38-годишният Мартин е решил да разкрие истината, след като е започнал да пише мемоарите си преди няколко месеца и е осъзнал, че трябва да се освободи от дълго пазените тайни. "Още с първото изречение разбрах, че трябва да се освободя от нещата, които толкова дълго пазех дълбоко в себе си и които ми тежеше да крия", споделя изпълнителят.

Една от причините да пази в тайна хомосексуалната си ориентация са били съветите на близки до него хора, които са му казали, че това ще навреди на кариерата му, допълва Рики Мартин.  "Така ме посъветваха скъпи за мен хора и реших да живея, без да споделям със света цялата истина за себе си. Днес обаче поемам отговорността за решенията и действията си", казва латино звездата. Рики Мартин обяснява, че синовете му – близнаци (родени от сурогатна майка), които трябва да навършат 2 години през август, също са го вдъхновили да бъде искрен със себе си. "Сега, когато съм баща на тези прекрасни деца, не мога повече да крия истината", споделя той.

Вижте в Галерия снимки, заради които преди време тръгна клюката за неговата хомосексуална ориентация.

actualno.com



flash