Фарел Уилямс стана творчески директор на суперлуксозен бранд

Брандът за луксозни стоки Louis Vuitton обяви новия си творчески директор в лицето на популярния музикален продуцент и певец, носител на 13 награди "Грами" - Фарел Уилямс. Изпълнителят на хита "Happy" застава начело на мъжкото облекло на марката.
 
"Louis Vuitton с удоволствие приветства Фарел Уилямс като новия креативен директор на мъжката мода. Първата му колекция ще бъде представена следващия юни, по време на Седмицата на мъжката мода в Париж", съобщи френският луксозен бранд в Instagram.
 
От там пишат още: "Фарел Уилямс е визионер, чиито творчески вселени се разширяват от музиката, до изкуството и модата – утвърждавайки се като културна глобална икона през последните двадесет години. Начинът, по който той разчупва границите в различните светове, които изследва, е в съответствие със статута на Louis Vuitton като храм на културата, затвърждавайки неговите ценности - иновация, пионерски дух и предприемачество.".
 
 
Назначаването на Уилямс е първият голям ход от новия главен изпълнителен директор на Louis Vuitton Пиетро Бекари, който се присъедини към марката през януари 2023. Той се премести от Dior, която също е под шапката на луксозния конгломерат LVMH. "Творческата му визия отвъд модата несъмнено ще отведе Louis Vuitton към нова и много вълнуваща глава.", казва Бекари.
 
Фарел Уилямс изобщо не е новобранец в дизайна на мъжко облекло. Той работи с Louis Vuitton в колекциите на марката през 2004 и 2008, но за първи път поема подобна позиция. 
 
Рапърът е създател на влиятелни марки за улично облекло Billionaire Boys Club и Ice Cream в партньорство с японския дизайнер Nigo, който в момента е артистичен директор на Kenzo, също е собственост на LVMH. Американският изпълнител е и съсобственик на марките Human Made и G-Star Raw Denim.
 
През 2020 Уилямс се впусна и в сферата на красотата с унисекс марката за грижа за кожата Humanrace.
 
Рапърът съвсем не е единственият музикант, който постига големи успехи в света на модния бизнес. Риана е пример за суперуспешен предприемач в тази сфера. Тя стана най-богатата певица, след като собствената й линия облекло Fenty, отново в партньорство с LVMH, постигна големи успехи.
 
Рапърът Кание Уест имаше дълго и успешно сътрудничество с Yeezy, Аdidas и Balenciaga, докато не се скара с гигантите, които наскоро приключиха отношенията си с него. Били Айлиш също има успешно бизнес партньорство с Nike, а наскоро пусна своя парфюм "Eilish".
 
Louis Vuitton е една от най-скъпите марки под шапката на LVMH на Бернар Арно. 74-годишният Арно наскоро стана най-богатият човек в света, изпреварвайки Илон Мъск.

Свързани новини

Най-очакваното модно събитие

20.02.2024

Кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Пробуждане на модата

21.11.2023

Кой какво облече на CFDA Awards 2023?

09.11.2023

Блясък и звезди

08.11.2023


flash