Козметична процедура "обезобразила" Linda Evangelista, ще съди компанията

Супермоделът Linda Evangelista е станала жертва на козметична процедура за топене на мазнините.
 
56-годишната канадка призна в пост в Инстаграм, че е останала "обезобразена" и "превърната в отшелник" в резултат на рядка странична реакция от интервенция преди пет години, за риска от която не е била предупредена изобщо. Evangelista казва, че това е причината да изчезне от публичното пространство. Тя разказва още, че е претърпяла "две болезнени, неуспешни коригиращи операции", след като процедурата за отслабване е дала обратен ефект.
 
 
"Към моите последователи, които се чудеха защо не работя, докато кариерите на моите колежки процъфтяват - причината е, че бях жестоко обезобразена от процедурата CoolSculpting, която направи точно обратното на обещаното", пише Evangelista. Тя казва също, че страничните ефекти от криолиполизата, които са се получили при нея, "не само разрушиха живота ми, но и ме вкараха в цикъл на тежка депресия, дълбока тъга и най-дълбока самоомраза. Всичко това ме превърна в отшелница."
 
В социалната мрежа тя сподели, че иска да разкаже историята си публично, за да продължи живота си с вдигната глава. Linda Evangelista смята да съди компанията "Zeltiq Aesthetics", която е извършила процедурата, за 50 милиона долара. "Толкова съм уморена да живея по този начин," продължава тя. "Бих искала да изляза пред хората с високо вдигната глава, макар и вече да не приличам на себе си."  
 
 
Тя казва, че е безработна и от 2016 г. няма никакви доходи като модел. Linda е една от малкото суперзвезди от 90-те, които никога не заложиха на допълнителен бизнес или страничен доход - та беше известна като "перфектния професионален модел", защото влагаше всичките си усилия да се усъвършенства в професията, за което свидетелстват всички фотографи и дизайнери, работили с нея. "Ако трябва да работя само с един модел, ще е тя. Никога никой не е притежавал фанатичния професионализъм, който има Linda", казваше за нея Karl Lagerfeld, на когото канадката беше муза години наред.
 
Нехирургичната процедура, която набира популярност през последните години, използва екстремно ниски температури за намаляване на мастните натрупвания в определени части на тялото, като насочено "замразява" и убива мастните клетки, без да уврежда кожата. Така мъртвите мастни клетки постепенно биват "изхвърлени" от тялото. В изключително малък процент от случаите обаче, се случва точно обратното - започва бурен процес на производство на мастни клетки във формата на третирания участък, а в случаите, в които участъците са повече - под формата на цялостно напълняване, което не преминава с времето и остава като перманентен ефект. 
 
Не е напълно ясно какво предизвиква страничния ефект от интервенцията. Няма и общ показател или условие, което да обединява всичките му жертви - знае се само, че известен превес на случаите има сред мъжете, но ефектът е толкова рядък и слабо проучен, че на този етап няма нищо, което да може да насочи към възможния риск. 
 
Linda Evangelista беше сред "Голямата петица", която дефинира понятието "супермодел" през 90-те, заедно със Cindy Crawford, Naomi Campbell, Christy Turlington и Tatjana Patitz.

Свързани новини

Валентино на Парижката седмица на модата

07.03.2012


flash