Как да предпазим косата си от вредните слънчеви лъчи

Ако търсите начини да предпазите косата си от вредните слънчеви лъчи посредством естествени, етерични масла, тази статия е за вас. На пазара има изобилие от продукти, които ни защитават от слънцето, но за привържениците на естествения, био начин на живот, woman.bg предлага няколко много ефикасни съвета за защита на косата. 
 
През лятото, когато прекарваме много време навън, косата ни страда от жарките слънчеви лъчи, дори в градската среда. Независимо, че разхлаждаме тялото си в морето или на някой басейн, трябва да знаете, че хлорът и солената вода правят косата ни двойно по-суха и чуплива. Именно затова е много важно да я третираме добре. 
 
Първото и много важно нещо е да пазим косата си от слънцето, за да не се изсуши твърде много след морето и да стане суха и цъфтяща. Затова на помощ ще се обърнем към по-долу изброените етерични масла. Дотогава - скрийте я старателно под шапка или кърпи за глава
 
Маслото от малина е първенецът сред етеричните масла по степен на защита - 30-50 UVB и 6-8 UVA лъчи. Богато на витамини А, Е и омега 3, то хидратира в дълбочина, прави косата еластична и придава страхотен блясък. То е леко и хидратира не само косъма, но и скалпа. За плажа нанесете малко количество от маслото по краищата, а след плажа измийте обилно с шампоан и балсам.
 
Маслото от семена на морков е на второ място по степен на защита - 30-38 UVB лъчи. Богато е на каротин и витамин А, като за разлика от малиновото е доста по-плътно и омазнява повече, така че внимавайте да не сложите прекалено много на косата си. След плаж го отмийте обилно. 
 
Маслото от пшеничен зародиш е със слънцезащита 20. То е богато на витамин Е, К и В и ще ви осигури обилна хидратация и защита. Със своята лека текстура няма да утежни прекалено косата ви. 
 
Маслото от авокадо с фактор 15 също ще ви предпази от слънчевите лъчи, като то подхранва и хидратира косата по един лек и елегантен начин.

Свързани новини

Най-очакваното модно събитие

20.02.2024

Кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Пробуждане на модата

21.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023

Всичко е розово!

24.07.2023


flash