Търси в сайта...

5 любими дрехи и аксесоари, които вредят на здравето

Модата има цена и този материал ще ви убеди, че тя не се измерва само в пари, пише woman.hotnews.bg. Оказва се, че едни от любимите ни дрехи и аксесоари сериозно застрашават здравето ни. 
 
Тесните дънки 
Тесните дънки са задължителен елемент в гардероба на всяко съвременно момиче, но истината е, че носенето им крие неподозирани от мнозина рискове. Те могат да причинят забавена циркулация на кръвта, разширени вени и дори проблеми с храносмилането. Прекалено тесните панталони притискат нерви, поради което могат да доведат до скованост и болка в бедрата. Затова следващия път, когато обикаляте магазините за нови дънки, се замислете кое е по-важно за вас – извивките ви да са секси подчертани, или да сте здрави. 
 
Високите токчета 
Скорошно медицинско проучване сочи, че жените страдат четири пъти по-често от проблеми с краката отколкото мъжете. Болките в ставите, мазоли, остеоартрит, скъсяване на ахилесово сухожилие, болки в петите, в ставите на големите пръсти и увреждане на нервите са само част от последствията, до които може да доведе носенето на високи токчета. Друго проучване пък разглежда последиците от носенето на 7-8-сантиметрови токове всеки ден. Изследователите откриват, че когато кракът е постоянно в позиция с повдигната пета нагоре и пръсти, сочещи надолу, жените променят начина си на ходене, което е свързано с опасност от трайни увреждания на мускулите на крака. 
 
Прашките 
Ако често носите прашки, трябва да знаете, че те могат да доведат до сериозни здравословни проблеми като хемороиди, вагинални инфекции, а също и възпаление на кожата в областта на гениталиите. Ако прашките са от синтетична материя, проблемите могат да са още по-сериозни. Причината е, че синтетиката може да провокира и някои заболявания като дисбактериоза, бактериална вагиноза и кандидоза (млечница). Затова ако сте твърдо решени да продължите да носите прашки, поне залагайте на такива от 100% памук.  
 
Тесният сутиен 
Проучване, проведено от производител на дамско бельо в Барселона, сочи, че голяма част от дамите не подбират подходящия размер сутиен. Изборът на грешен размер сутиен не само не влияе естетически добре на визията, но и може да причини сериозни здравословни проблеми. При прекалено стегнат сутиен кръвообръщението се затруднява, а прекомерният натиск на бельото може да доведе до увреждане на мускулите и сухожилията на гърдите. Силно стегнатият сутиен също така предизвика уплътнения в тъканите на млечната жлеза. Ако видите, че кожата ви е зачервена или раздразнена, след като махнете сутиена си, значи той  не е подходящият за вас размер. За да подберете точния за вас, трябва задължително винаги да мерите, а да не купувате на око и освен това когато го облечете – вдишайте и издишайте няколко пъти, за да се убедите, че не го усещате прекалено стегнат. 
 
Препълнената дамка чанта 
Тежката дамска чанта вреди на стойката и не просто загрозява вида ви, но може да причини и изкривяване на гръбначния стълб. Носенето на препълнената чанта на рамото се отразява главно върху трапецовидния мускул и съответно е възможно да провокира спазми и болки в него. 

Свързани новини

Harry Styles блесна и в света на модата

18.11.2020

Kакво не трябва да правите с кожата си

14.08.2020

Тайният козметичен продукт на зодиите

08.11.2019

Lady Gaga пусна собствена козметика

30.09.2019

5 начина да предпазим боядисаната коса

01.08.2019


flash