Кой е най-подходящият грим според зодията

С помощта на съответния грим можете да се превърнете във фаталната жена, от която цяла вечер няма да свалят поглед всички околни, или напротив – да подчертаете своята деликатна, естествена красота. Гримът в много голяма степен може да повлияе върху първото впечатление, което една жена оставя у мъжете и изобщо у хората. В същото време малцина знаят, че между грима и зодиакалния знак съществува непосредствена връзка, уверява Фрамар.
 
Психолозите отдавна са доказали, че оттенъците на червеното създават приятно настроение, действат възбуждащо и енергизиращо, стимулират дейността на мозъка и дори могат да повишат имунитета. Черното пък носи в себе си мистичност и загадъчност. Според някои психолози много жени успяват несъзнателно да изберат за себе си онези цветове и нюанси, с които успешно компенсират даден недостатък в живота или характера си.
 
Така например жените, които изпитват недостиг на внимание от страна на противоположния пол, често избират да сложат червило в ярък и сочен цвят, а онези, които се чувстват изтощени от ежедневните проблеми и задължения, с които са натоварени, се гримират в съвсем светли оттенъци на синьото или бяло, внушавайки усещане за лекота и свобода. Ако смятате, че не получавате необходимото внимание от страна на приятелите и близките си, опитайте се да сложите по-светъл грим на очите си.
 
Овен
Планетата на хората, родени под знака на Овен, е Марс. Известен като Арес в древногръцката митология, Марс е богът на войната, или иначе казано божество с войнствена природа и огромна мощ. Ето защо за хората, родени под този знак, е подходящ открояващият се грим, който включва червило в ярко червен нюанс, видимо подчертани с черна спирала мигли и сенки според естествения тен на кожата. Подобен грим недвусмислено изразява силата, енергията и непоколебимото желанието на една жена да постигне целите и задоволи желанията си. Той е подходящ за всякакви ситуации – както за забавление с приятели, така и за важни срещи в офиса или на друго място.
Има и алтернативен вариант на гримиране, подходящ за жените от зодия Овен. Той е удачен за тези, които имат много светъл цвят на кожата и могат да си позволят да не носят червило, а сенките на очите им да са в меки, пастелни тонове. Този тип грим внушава, че съответната жена се радва на високо самочувствие, че е спокойна, търпелива и уравновесена. Който и от двата стила да избере, дамата Овен ще постигне целите си, като при това няма да й се наложи да воюва за тях – победата сама ще дойде при нея!
 
Телец
Телецът се подчинява на Венера – планетата на любовта и красотата. Жените от този зодиакален знак придават голямо значение на добрата външност, на луксозните вещи и ефектните украшения. Повечето от тях възприемат ярките оттенъци като вулгарни, поради което ги избягват, стремейки се да изглеждат максимално естествени. Тези жени избират за себе си ненаситени, ненатрапчиви, по-често студени цветове като сиво, розово, бежово, бяло, сребристо. Природните цветове – зелено, кафяво, песъчливо - също подхождат особено много на дамите от тази зодия. Те обаче трябва да имат предвид, че ако поне от време навреме не слагат по-ярки и привличащи вниманието цветове, трудно ще успеят да внесат в живота си поне малко романтика, изглеждайки твърде земни, сдържани или пасивни.
 
Близнаци
Близнаците се отличават с двойствен и нееднозначен характер, в резултат на което често се увличат по чужди съвети и могат да изберат за себе си нещо, което не им подхожда. Перлената козметика и брокатът са последното, което трябва да присъства на тоалетката им. Близнаците предпочитат матови тонове и контрастен грим – например, ако сенките са в бяла гама, сгъвките на клепачите ще са подчертани в сиво, моливът за очи ще е виолетов, а спиралата за очи черна или сива. Жената Близнаци може и изобщо да не използва червило или пък да се ограничава с гланц за устни, без да променя естествения им цвят. Характерна черта на грима, подходящ за Близнаци, е че от една страна е контрастен, но същевременно всички цветове са от една гама.
 
Рак
Раците обичат да експериментират и да опитват нови неща. Искрящите оттенъци в цвета на опала (млечно бяло-розов) правят жената Рак изкусителна и гримирана по този начин, тя почти винаги постига успех на любовния фронт. Този тип грим придава сходство на кожата с едно от най-уникалните творения на природата – морските раковини, а по-специално очите напомнят на безценни перли.
 
Лъв
Какво подхожда на Лъвицата? Често жените от тази зодия са привлечени от най-скъпите и модерни вещи, а когато става дума за украшения, предпочитат златото. Ето защо златният цвят в козметиката им допада особено много, изразявайки желанието им да властват и да бъдат успешни. Дамите Лъв могат да използват сенки за очи в златисти нюанси, съчетавайки ги с руж и червило в ярко червен или пурпурен цвят – кралският цвят, който ще им донесе късмет. Бляскавото, бронзирано червило, също е подходящо за жената Лъв и подчертава по подходящ начин плюсовете на "лъвската" природа.
 
Дева
Девите имат вродено чувство за мярка и добър вкус, а освен това са внимателни и икономични по природа, лесно раними и чувствителни по характер. Сенките и ружът със сатенен отблясък, меко и нежно сияние помагат на жените Дева да осъществят целите си и да превърнат мечтите си в реалност. Подходящите цветове за Девата са синьо, бледо синьо, бледо зелено, тюркоаз и смарагд.
 
Везни
Зодия Везни също е подчинена на Венера, но за представителите на тази зодия е присъщ не толкова луксът, колкото екстравагантността. Везните обичат да изглеждат предизвикателно, дори ако това означава да съчетаят нюанси, които не си подхождат. Оригиналността и контраста са козовете, на които жените Везни дължат успеха си във всички сфери на живота. Предпочитаните от тях цветове са тюркоазеният и жълтия, а при избора на червило често се спират на перлен и дори на бял цвят.
 
Скорпион
Скорпионите винаги знаят какво искат и това е тяхна характерна черта, която се засилва с напредването на възрастта. Ето защо на дамите Скорпион е присъщо да изглеждат великолепно на по-късна възраст, използвайки умело своите обаяние и чар. Те владеят до съвършенството изкуството на грима, използвайки го по най-добрия възможен начин за постигането на целите си по отношение на личната си реализация, но също така и в любовта. На Скорпионите отиват изчистените линии и контури, плътното очертаване на основите на клепачите с очна линия, ясно изразените скули, меките сенки, докато червилото е в дълбок, наситен цвят, а понякога и в златист.
 
Стрелец
Жените от тази зодия се стремят да привлекат любовта и успеха, използвайки меки, сияйни сенки, които излъчват светлина от дълбочина. Златисто-розовата гама, която им придава енергия, е особено подходяща за представителките на Стрелец. Едно оранжево червило от време на време може да направи красотата на жената Стрелец още по-изразителна.
 
Козирог
Представителите на зодия Козирог се отличават с упорството и вътрешната си сила. Всички свои цели в живота те преследват и осъществяват сами, стига да имат енергията и здравето за това. Бежово-кафявата цветова гама помага на жените Козирог да съхранят търпението и устойчивостта си в трудни моменти. Червилото с цвят на кафе особено много подхожда на този зодиакален знак.
 
Водолей
Бурни и непредсказуеми – такива са повечето представители на зодия Водолей. За дамите е характерно постоянството, с което градят нови и нови планове, провеждането на множество срещи и подчертаната емоционалност. Ето защо на тях просто не им остава време за добре премислен и прецизен грим. Те рядко са в течение на новите тенденции в козметичната индустрия, а в общия случай това не им е и необходимо. Жените Водолей стават по-атрактивни и ярки дори ако са си купили само един козметичен продукт в моден цвят или текстура. На тях би могло да им отива повече, отколкото на която и да е друга жена, блестящо червило с меден оттенък.
 
Риби
Риби – този слънчев знак е синоним на митичност и мистериозност. Повечето представители на тази зодия имат ограничени ресурси от енергия, уморяват се бързо и времето все не им стига, колкото и да им се иска да направят едно или друго. На Рибите им се налага постоянно да подхранват своята вътрешна енергия, така че да придобият повече сили и нови впечатления. Гримът, към който жените Риби трябва да се насочат, е такъв, чрез който ще се откроят очите им, а при избора на цветове на сенките – към студени тонове като виолетово и опушено синьо. Оригиналният ледено розов нюанс сенки за очи също може да добави енергия в излъчването на Риби, особено ако бъдат добавени няколко ярки щриха на горния клепач. Подходящото червило за жените от тази зодия е блестящо и в светло бежов оттенък, тъй като представя в добра светлина присъщата им сантименталност и чувствителност.

Свързани новини

Най-очакваното модно събитие

20.02.2024

Кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Пробуждане на модата

21.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023

Всичко е розово!

24.07.2023


flash