"Валентино" на Парижката седмица на модата

Модните къщи "Валентино" и "Александър Маккуин" представиха колекциите си прет-а-порте за следващата есен и зима в рамките на Парижката седмица на модата. 

Валентино" предлага елегантни облекла, в които доминира черният цвят, а "Александър Маккуин" - леки и обемни бални рокли от муселин, украсени с пера и кожи. Колекцията на "Валентино" бе показана в специално инсталирана за целта шатра в парка Тюйлери. Представени бяха черни кожени наметки, носени с пола панталон и бяла риза. Кожените облекла са с различни дължини. Вниманието привлякоха също бели и червени рокли без ръкави. Някои тоалети са украсени с парчета кожа.
 
Повечето рокли са без деколтета, а но все пак имаше и няколко с правоъгълни деколтета. Колекцията на дизайнерите Мария Грация Киури и Пиер Паоло Пичоли, включва също прозрачни ризи, украсени с дантела. Черни кожени якета се редуват с палта, съшити от различни черни материи. Сред преобладаващите цветове са също бялото, бежовото и ярко червеното, което е характерно за модната къща.
 
Сред знаменитостите, присъствали на дефилето, бяха Алиша Кийс и Наталия Водянова.   

Свързани новини



flash