Жените на Холивуд през 2012 според "Венити Феър"

Списание "Венити Феър" публикува корицата на годишното си холивудско издание със "свежите звезди на 2012", избрани според влиянието, което имат, благодарение на своите филми. Сред избраните имена са номинираните за "Оскар" Руни Мара и Джесика Частейн.

"Търсихме актриси, които вършат великолепна работа на екран. Ако те са млади и красиви, това също не пречи", пише редакторът на изданието Джейн Саркин в е-мейл до "Ройтерс". Най-възрастната включена дама е Паула Патън на 36 години.
 
Сред единадестте звезди наред с Мара ("Мъжете, които мразеха жените") и Частейн ("Южнячки") на корицата от три страници са и номинираната миналата година за "Оскар" Дженифър Лорънс, както и Миа Васиковска от филма "Албърт Нобс".
 
Към тях се присъединяват и актрисата от "Марта Марси Мей Марлийн" Елизабет Олсън, дебютиращата звезда от "Потомците" Шайлин Удли, екшън дамата Паула Патън от най-новата част на "Мисията невъзможна", Лили Колинс от Abduction, Адеперо Одуйе от Pariah, писателката и актриса Брит Марлинг от Чикаго и Фелисити Джоунс от "Луди от любов" (Like Crazy).
Според редакторката на специалното издание всички тези актриси са демонстрирали невероятен актьорски талант и тепърва ще бъдат търсени за участия в новите филмови заглавия, които предстои да гледаме в бъдеще.
 
Фото сесията е в стил арт деко. Фотограф е известният Марио Тестино. Актрисите са облечени в рокли с пастелни цветове с пера и кожи, като моделите са вдъхновени от джаз ерата през 20-те и 30-те години на миналия век.
 
Изданието често е било обект на критика заради липса на расово разнообразие сред звездите и макар в тазгодишната корица да има включени две афроамериканки, то отново срещна и негативни коментари.
Феминисткият уебсайт Jezebel отбелязва, че двете чернокожи актриси Патън и Одуйе са били поставени във вътрешната част на корицата от три страници, коментирайки: "Доста очевидно е, че Холивуд има сериозен проблем с разнообразието."
 
Филмовият уебсайт Cinemablend.com критикува изключването на номинираните за "Оскар" тази година Виола Дейвис и Октавия Спенсър ("Южнячки").
 
В отговор на критиката Саркин казва, че от списанието са много доволни от корицата, както и талантливите жени, които изпълват и трите страници.
 
Мартенският брой на "Венити Феър" излиза на 2 февруари.
 
dnevnik.bg

Свързани новини

Кои личности ни напуснаха през 2015г.

30.12.2015

"Звездно лято" с Маги Джанаварова

28.08.2014

"Звездно лято" с Маги Джанаварова

26.08.2014

"Звездно лято" с Маги Джанаварова

26.08.2014

"Звездно лято" с Маги Джанаварова

22.08.2014


flash