Търси в сайта...

Рапърът Кание Уест показва модната си колекция в Париж

Започва Парижката седмица на модата. С най-голям интерес се очакват първите дефилета на млади дизайнери, които ще поемат щафетата от свои колеги. Светът на модата тръпне в очакване кой ще е наследникът на Джон Галиано в модна къща Dior, съобщи Франс прес.

От седмици се носят слухове за дизайнера, който ще наследи Галиано като творчески директор в модната къща на булевард Монтен в Париж. Американецът Марк Джейкъбс, който проектира колекции за собствения си лейбъл и за Louis Vuitton, изглежда като главен фаворит за поста, макар че според редица информации преговорите са обтегнати.

Dior ще покаже колекция, проектирана от британеца Бил Гейтън. Той временно зае поста след оттеглянето на Галиано през март заради антисемитските му изказвания, които предизвикаха скандал. Заради тях Галиано получи условна присъда по-рано този месец в Париж.

Oчакванo с интерес е първото дефиле от пет години на Paco Rabanne, който е собственост на испанската групировка "Пуиг". Облеклата са проектирани от индийския дизайнер Маниш Арора. Той ще представи и своя собствена колекция.

Ще видим и първата колекция на Йошиуки Миямае за лейбъла Issey Miyake. Миямае отговаря за колекциите прет-а-порте за жени на лейбъла, докато луксозното прет-а-порте за мъже е поверено на група дизайнери.

Kenzo и Cacharel пък са поверили колекциите си на двойки млади дизайнери – облеклата на Kenzo са проектирани от нюйоркчаните Умберто Леон и Керъл Лим, докато през март Cacharel се раздели с творческия си директор, белгиеца Седрик Шарлие и даде път на младите китайски дизайнери Лин Лю и Давей Сун.

Модна къща "Балмен" ще представи първата колекция на 25-годишния французин Оливие Рустен за нея, след като той пое щафетата от Кристоф Дюкарнен.

Интерес предизвиква и първото дефиле на рапъра Кание Уест (Kanye West), който през последните няколко години бе чест гост на седмиците на модата в Милано и Париж. До дефилето, което ще се състои на пазено в тайна място, ще имат достъп едва около 60 щастливци.

Кание Уест (вляво) на ревю на "Burberry"

След модните седмици на Ню Йорк, Лондон и Милано, на луксозното прет-а-порте в Париж са предвидени общо 92 дефилета.



flash