Седмица на мъжката мода в Милано

В рамките на Седмицата на мъжката мода есен/зима 2011/2012  в Милано колекциите си представиха "Ботега Венета" и "Джорджо Армани".

Спортни или елегантни, в убити или ярки цветове, от плат или кожа, облеклата на "Ботега Венета" винаги са от висок клас. Дизайнерът Томас Майер вярва, че не се нуждае от лого, за да  докаже собствения си почерк и високата си класа. В колекцията облеклата са издържани в червено, електриково  синьо, сливово лилаво и яркожълто, съчетани с якета от вълна в  черно и кафяво, облечени над супер меки кожени панталони. 
    
Общият силует е по тялото, без обаче дрехите да са много  впити. Ципове изместват сложното закопчаване. В колекцията на Майер има много ризи. Носени под сака или  жилетки с шал яка,  те винаги са закопчани до врата. Обувките са спортни. Последният писък на модата за сезона са ботите, които често се носят над панталона. 
    
Вниманието в колекцията на "Джорджо Армани", представена днес в централата на фирмата, е съсредоточено върху градската мода. В цветовата гама преобладават сивото и черното. Лайтмотивът в колекцията са дългите палта, наподобяващи мантии. Акцентът през следващия есенно-зимен сезон е върху асиметричната яка, предпазваща от студа. 
    
Сакото на "Джорджо Армани" е по тялото, предлага се от естествена кожа или варена вълна - най-популярния плат през следващата зима, използван и от "Ботега Венета". Градският облик завършват жилетките под саката.  Вечерните облекла на "Армани" са в доминиращо черно. Предпочетен е смокингът с папийонка - единственият вид  вратовръзка, включен в колекцията. 



flash