Как се облякоха звездите на наградите "Златен глобус"

Холивудските звезди направиха елегантни и дръзки изявления сизбора си на тоалети с пайети, мъниста и асиметрични структури,с които преминаха по червения килим за 68-ата церемония по връчването на наградите "Златен глобус" в хотел "Бевърли хилтън", предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. 

 "Тази година определено бе годината на дръзките изявления", споделя модният дизайнер и експерт Ник Вереос. Той отбелязва, че например розовата рокля на звездата от сериала "Хор" Леа Мишел - сътворена от Оскар де ла Рента, е била като "излята по тялото й".
 
Своето модно изявление "няма да се смесвам с тълпата" бе направила и актрисата Оливия Уайлд, която премина по червения  килим с шоколадово-кафява рокля на "Маркеса", обсипана с пайети, пресъздаващи ефекта на звезди в небето. "Тази рокля е драматична и елегантна. Харесвам шоколадовия цвят и знаех, че ще отразява слънцето", споделя Уайлд.
 
Изцяло обсипана с пайети рокля на "Джорджо Армани" в по-светъл нюанс на шоколадово бе избрала и Ан Хатауей. Мелиса Лео, удостоена с приза за най-добра актриса в поддържаща роля, също бе заложила на рокля с пайети и с шлейф, изработена от Марк Бауър. 
 
Церемонията по връчването на наградите "Златен глобус" е сред най-гледаните шоута в сезона на холивудските награди. Много от знаменитостите присъстват на събитието, а модни дизайнери от цял свят се надпреварват да облекат актрисите за церемонията. Експертът по стил Сам Сабура определи тазгодишната проява като "нощта на черните лебеди и лебедите кралици", визирайки лентата "Черният лебед" и полярно различните цветове на тоалетите. 
Много звезди преминаха по червения килим с тоалети в класическия черен цвят - Холи Бери, Пайпър Перабо, Дженифър Лорънс, Джулия Стайлс и Ева Лонгория. Други бяха заложили на рокли в розово, прасковено, сиво, кафяво, кремаво, бяло. Сред тях бяха Дженифър Лопес, Никол Кидман, Мишел Уилямс, Скарлет Йохансон, Меган Фокс, Сандра Бълок, Клеър Дейнс,Джулиана Маргулис и бременната Натали Портман. 
"Тази рокля беше сред малкото, които пробвах. Стори ми се толкова красива, че нищо друго не можеше да се сравни с нея", сподели Портман за розовата си рокля с червено цвете на деколтето, сътворена от Виктор и Ролф. Още един цвят се наложи на червения килим - зеленият. "Той безспорно ще бъде модната тенденция на пролетта. Тази вечер имаше повече горско зелено и смарагдово зелено от всякога", казва модният експерт Дейвид Гомес Пърлберг. На рокли в зелени нюанси бяха заложили Анджелина Джоли, Катрин Зита-Джоунс и Мила Кунис. 
 
Вярна на репутацията си, Хелена Бонам Картър бе избрала многоцветен тоалет с щампа и две обувки в различни цветове - зелена и червена. "Изборът й не може да бъде определен като сполучлив или погрешен. Той просто е в стил Бонам Картър", отбелязват експертите.  Дръзките модни изявления рязко контрастираха с миналогодишната церемония, която беше далече по-скромна заради земетресението в Хаити."Тази година видяхме един по-елегантен Холивуд, отколкото сме свикнали да виждаме, с много повече сполучливи попадения, отколкото гафове", допълва Пърлберг.
 
Вижте снимки от Червения килим


flash