"Убий скоростта, спаси дете" на Радио FM+ стартира с началото на учебната година

Със старта на новата учебна година, Радио FM+ дава началото на традиционната кампания "Убий скоростта, спаси дете", с призива да бъдем отговорни шофьори и да пазим децата на пътя. Това ни напомнят специалните послания в радиоефира, водещите на радиото, както и добре познатите вече стикери върху превозните средства на градския транспорт в големите градове на България: София, Стара Загора, Благоевград, Сливен, Варна и Русе.

През последните над 18 години "Убий скоростта, спаси дете" на Radio FM+ се превърна в обществено значима и разпознаваема социална кампания, символ на грижата и вниманието към безопасността на децата. Инициативата има за цел  да насочи вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца.

За поредна година OMV България се включва в кампанията, като част от корпоративната отговорност на компанията за превенция на пътя. Традиционен партньор на "Убий скоростта, спаси дете" е и Bosch Car Service, които активно работят за повишаване информираността на водачите и намаляване на пътните инциденти.

Освен стикери, в рамките на "Убий скоростта, спаси дете", в последните години бяха поставени и постоянни информационни табели в близост до училища, с визията на кампанията. Над 100 табели бяха позиционирани на ключови кръстовища и около училища в големите градове. Реализираха се множество инициативи с детски градини и училища в различни градове на страната на тема пътна безопасност.

Кампанията на Радио FM+ "Убий скоростта, спаси дете" активно е подкрепена през всичките тези годин от известни български артисти, изпълнители и творци. Тя е носител на множество награди за инициативи в полза на обществото. Тази година кампанията в ефира на Radio FM+ подкрепиха: световната звезда Енчо Керязов: "Подкрепям кампанията, защото е крайно време да разберем, че само от нас зависи" ; Ники Станоев: "Радвайте се на този живот, не бързайте!Най-важното, бъдете бдителни за дребосъците"; младата актрисата Анастасия Левордашка: "Крайно време е да мислим за живота и щастието на най-малките"; интернет звездата, актьорът Борислав Вълов- Ей Бо, който превзе и нета, и музикалната сцена: "Всеки чака някого у дома", младият изпълнител Моисей Стойчев: "Карайте внимателно, пазете децата".

Като част от "Убий скоростта, спаси дете" предстои тематично събитие на площада пред Катедралата "Св.Александър Невски". Освен любими български изпълнители, ще видим и специални презентации с обучителен характер: безопасност по пътищата, пожарна безопасност, работа на полицията и полицейските кучета, оказване на първа помощ и доброволчески формирования. Ще има много забаваления, игри и награди за всички посетили събитието.

Радио FM+ изказва специални благодарности на Столична Община, Община Бургас, Община Варна, Община Сливен, Община Русе, Община Благоевград и Община Стара Загора, без чието съдействие през изминалите години инициативата нямаше да придобие такива мащаби и да постигне голямата си популярност.

"Убий скоростта, спаси дете" се осъществява с подкрепата на OMV България, Bosch Car Service и Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата", като всички те активно работят за повишаване информираността на водачите и намаляване на пътните инциденти.


Свързани новини

Бон-Бон пеят за 15 септември

14.09.2023


flash